Symantec en Frost Data steunen start-ups

Dit artikel delen:
Security

Beveiligingsbedrijf Symantec en incubator Frost Data Capital gaan een strategische samenwerking aan. De twee bedrijven gaan te werk als incubator voor maximaal tien start-ups per jaar. Deze jonge bedrijven krijgen ondersteuning op gebied van cybersecurity van big data en Internet of Things (IoT). Ze ontvangen hulp bij het opbouwen van fondsen, resources en expertise en krijgen toegang tot het Frost Data Capital ecosysteem van data-analyse.

Symantec en Frost Data Capital zien grote kansen voor de beveiliging van Internet of Things. Dit omdat uit recent onderzoek van Symantec blijkt dat bedrijven door gebrek aan inzicht niet kunnen anticiperen op de aanvallen van cybercriminelen. Bovendien maken cybercriminelen steeds vaker gebruik van legitieme technologie, zoals bedrijfssoftware, zakelijke managementtools en connected devices voor het uitvoeren van hun cyberaanvallen.

Daarom is er volgens de twee partijen een nieuwe manier nodig om bedrijven te beschermen tegen deze cyberaanvallen. Per jaar worden maximaal tien start-ups uitgekozen, die ondersteuning krijgen bij het bouwen van nieuwe beveiligings- en IoT-analysebedrijven. Daarnaast krijgen ze toegang tot het Frost Data Capital ecosysteem van data-analyse.

Security-oplossingen

Door de samenwerking tussen Frost Data Capital en Symantec kunnen de partijen naar eigen zeggen ‘geavanceerde relevante beveiligingsanalyse-oplossingen snel op de markt brengen’ om hiermee een volgende generatie van cyberaanvallen op de bedrijfsnetwerken te voorkomen.

‘We kijken met een nieuwe visie naar het stimuleren van innovatie in de markt. Met deze samenwerking kan Symantec ruwe ideeën en concepten transformeren in betekenisvolle cyberbedrijven’, aldus senior vice president van Symantec, Jeff Scheel. ‘Door samen te werken met Frost Data Capital creëren we een omgeving die hekpt bij het opzetten van disruptieve en innovatieve startups op het gebied van cybersecurity. Vooral in procesbeheer, in de automotive-industrie, gezondheidszorg en energie zijn gespecialiseerde vaardigheden van IoT-technologieën een vereiste’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-17T10:54:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.