Maandelijkse security-updates voor Android

Dit artikel delen:

Google en Samsung hebben aangekondigd maandelijks beveiligingsupdates voor Android te geven. De aankondiging komt nadat het lek ‘Stagefright’ in Android werd ontdekt.

Google geeft aan vanaf deze week te starten met het maandelijks updaten van de beveiliging van zijn Nexus-toestellen. Op zijn blog geeft Adrian Ludwig, hoofdingenieur voor Android Security bij Nexus, aan dat het bedrijf de afgelopen drie jaar Android-fabrikanten al maandelijks op de hoogte stelde van beveiligingsproblemen. Nu gaat Google de kennis over beveiligingslekken dus ook maandelijks verwerken in updates voor zijn Nexus-apparaten. De eerste beveiligingsupdate werd afgelopen woensdag uitgerold voor Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10, and Nexus Player.

Ook Samsung geeft op zijn website aan met een nieuw Android security update proces te starten. Ook deze security updates zullen elke maand plaatsvinden. Daarnaast geeft Samsung aan dit proces de komende tijd verder te ontwikkelen. Dong Jin Koh, hoofd mobiel onderzoek bij Samsung, zegt hierover dat het bedrijf de aanpak van security updates opnieuw heeft bekeken, als gevolg van de recente beveiligingsproblemen, zoals Stagefright.

Beide organisaties reageren met deze aankondiging op het onlangs ontdekte lek in het media playback systeem van Android genaamd Stagefright. Door dit lek kan een hacker de telefoon overnemen met een malafide video. Hiervoor heeft de aanvaller enkel het telefoonnummer van zijn slachtoffer nodig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-06T09:09:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.