Wederom gaten in Internet Explorer en Outlook

Dit artikel delen:

Twee grote beveiligingslekken zijn ontdekt in Microsofts webbrowser Internet Explorer e-mailprogramma Outlook. Volgens ontdekker eEye Digital Securities kan hierdoor gevaarlijke code geactiveerd worden zonder dat de gebruiker dat merkt.

De lekken zijn ‘client-side vulnerabilities’ wat betekent dat een aanval op de computer ondernomen kan worden via de browser of het emailprogramma. Microsoft heeft verklaard op de hoogte te zijn van eEye’s ontdekking, maar dat het nog geen berichten van verontruste gebruikers heeft ontvangen over de beveiligingslekken in de twee programma’s.

Microsoft werkt nu aan een patch voor de gaten en adviseert gebruikers in de tussentijd om hun firewall te activeren. Daarnaast raadt het gebruikers aan naar zijn website te gaan om daar meer tips en informatie te verkrijgen over de bescherming van hun pc's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heb de link naar de website van Windows gebruikt maar daar wordt niks verteld!

What else is new ? Internext Explorer blijft een Zwiterse gatenkaas. Geen enkel OS is veilig in alle software zitten in theorie veiligheidsfouten. Maar Microsoft maakt het al jaren een bonte ellende voor de gebruiker.
Twee dingen maken Firefox (www.mozilla.org) tot een betere browser omdat punt 1 de broncode (programma code) openbaar is. Iedereen kan fouten opsporen. Waar Microsoft soms maanden niets doet aan bugs beloont de mozilla stichting zelfs beveiligingsbugs die worden gerapporteert.
http://www.mozilla.org/press/mozilla-2005-03-28.html

Iedereen gebruik internet Explorer en Outlook en dan blijk dat er gaten in zitten, waardoor een hacker gemakkelijk in de computer kan komen. Waarom maken zij geen goede programma's voor internet Explorer en Outlook en ze komen daar wel laat mee, dan vallen er geen gaten meer in de beide programma's, het lijk wel gatenkaas, daar lijk het wel op. want het kan zo gebeurd zijn, zonder dat wie dan maar ooit merk wie bij hem of haar in de computer zit. nou moet de computer weer goed beveiligd worden, om niemand meer in de computer te laten komen. iederekeer is het wel raak, is het niet met virussen, dan is het wel met wat anders
wat is het de volgende keer, waar zij mee komen en waar mee..

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-04T10:01:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.