Sectra implementeert Samsung Know in Tiger/R

Hardwareleverancier Samsung gaat een partnerschap aan met encryptiebedrijf Sectra voor beveiligde smartphone-communicatie. De partijen implementeren het Samsung Knox-platform binnen Sectra’s Tiger/R smartphone. Het resultaat van deze samenwerking wordt momenteel uitgerold bij een Europese defensie-instelling.

Verschillende Europese overheden werken al langer met de producten van Sectra. Met de samenwerking biedt de Zweedse organisatie hardwarematige versleuteling voor beveiligde communicatie en beschermt het Knox-platform van Samsung de integriteit van de telefoon door hem minder kwetsbaar te maken voor kwaadaardige applicaties en sabotage.

Over Tiger/R

Met Tiger/R wordt, net als via de andere Sectra-oplossingen, spraak- en tekstcommunicatie verkeer versleuteld van de ene naar de andere smartphone verstuurd, zodat gebruikers gevoelige informatie kunnen uitwisselen via versleutelde gesprekken en tekstberichten. Hierdoor kunnen gebruikers smartphonediensten gebruiken die ze gewend zijn, zoals bellen naar standaard, onbeveiligde telefoons, e-mailen, surfen over het internet en sociale-netwerkdiensten gebruiken, mits deze zijn goedgekeurd door de organisatie van de gebruiker.

Tiger/R is de opvolger van Sectra’s eerdere oplossing Panthon. De Tiger/R wacht nog op goedkeuring door EU, de NAVO en diverse nationale beveiligingsautoriteiten, waaronder Nederland. Het toestel heeft wel het rubriceringsniveau Departementaal Vertrouwelijk.

Over Knox

Via Knox krijgt de ict-afdeling grip op zakelijk gebruikte privétoestellen van medewerkers. De platformbeheerder kan bijvoorbeeld security policies instellen. Zakelijke applicaties en bedrijfsgegevens kunnen in een container worden geplaatst zodat cybercriminelen geen toegang krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie. Binnen die afgesloten omgeving gelden strikte beveiligingsregels voor het gebruik van applicaties en de opslag van gegevens.

Toepassingen die buiten de container staan, hebben afhankelijk van de instellingen beperkte of geen toegang tot de data in de container. Alle gegevens die binnen de container zijn opgeslagen, zijn beveiligd tegen malware en phishingaanvallen. 'Ook als de smartphone of tablet is gestolen, kunnen hackers niet bij de data', zo belooft de leverancier. Knox wordt onder andere gebruikt door Britse overheidsinstellingen en defensie-instellingen van de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-22T10:26:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.