Vasco koopt e-handtekening-specialist Silanis

Dit artikel delen:
Digitale handtekening

Vasco Data Security, de Amerikaanse aanbieder van beveiligingssoftware, neemt Silanis over voor 85 miljoen dollar. Dit Canadese bedrijf levert elektronische handtekeningen (e-signature) en beveiligingsoplossingen voor digitale transacties die gebruikt worden om documenten te tekenen, verzenden en beheren. Diverse banken, verzekeraars en overheidsinstanties gebruiken dit e-SignLive platform van Silanis.

Vasco levert software op het vlak van authenticatie, elektronische handtekeningen en beheer van identiteiten. De overname van Silanis uit Montreal is de grootste acquisitie van het bedrijf tot nu toe en betekent een versterking van de e-signature-tak. Volgens Vasco kan het bedrijf met de producten en expertise van Silanis nieuwe oplossingen bieden aan de financiële sector. Daarnaast draagt de overname bij tot de versterking van het inkomstenmodel, de uitbouw van het klantenportfolio in Noord-Amerika en de uitbreiding van het klantenbestand buiten de banksector.

Vasco zegt in de financiële wereld een klantenbestand te bedienen van zo'n tienduizend banken en zeventienhonderd financiële instellingen. Met het productportfolio van Silanis erbij verwacht het bedrijf ook meer verzekeraars en zorginstellingen te kunnen bedienen. Daarnaast biedt de overname voor Silanis openingen in Europa, waar Vasco een sterke positie inneemt. Dat Silanis een verdienmodel hanteert waarbij het gebruikmaakt van terugkerende inkomsten door middel van éénjarige abonnementen beschouwt Vasco als een extra voordeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-08T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.