Managed hosting door True

Thales opent SOC in Huizen

 

Thales Cybersecurity heeft een security operation center (soc) geopend in Huizen. De security-post maakt deel uit van het geïndustrialiseerde multitenant soc-netwerk van de internationale Thales-groep. Het soc in Nederland is geschikt voor toepassing in grote zakelijke omgevingen waar hoge beveiligingseisen aan worden gesteld, onder meer voor Defensie.

Thales Nederland richt zich op de ontwikkeling, productie en integratie van complexe high-tech systemen voor de defensie-, transport- en veiligheidsindustrie. Het gaat bijvoorbeeld om radar, command & control, ov-chipkaart, communicatiesystemen en cybersecurity.

Thales is de eerste klant van haar eigen Nederlandse soc, maar zet de 24-uurs detectie- en incident response-diensten ook voor andere klanten in de markt. Op dit moment wordt in het internationale soc-netwerk voor 35 klanten wereldwijd de beveiliging gemonitord. Thales heeft soc's in Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en is van plan daar jaarlijks internationaal minimaal één vestiging bij te bouwen.

Doelwit

Thales is naar eigen zeggen voor veel partijen een aantrekkelijk doelwit. Ze liggen regelmatig digitaal onder vuur. Maar de veertig jaar ervaring, waarvan vijftien jaar met soc's bieden vooralsnog soelaas. De vijftienhonderd cyberexperts in de centers wisselen wereldwijd voortdurend informatie uit. Men heeft alle vertrouwen in het eigen product en draagt dat graag uit.

Thales Nederland telt ongeveer tweeduizend medewerkers in de vestigingen in Hengelo, Enschede, Huizen, Delft, Den Haag en Eindhoven. Het bedrijf positioneert zich als systeemintegrator, productleverancier en serviceprovider voor ict-oplossingen en technische installaties die van belang zijn voor een moderne samenleving. Het gaat bijvoorbeeld om webbeveiliging van systemen van overheden, defensie, satelliet-netwerken en financiële dienstverleners. Diensten bestaan onder meer uit consulting, penetratietesten, life cycle management en security monitoring.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5623465). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×