Intermax start beveiligingsbedrijf Guardian360

Dit artikel delen:
Security

Het Rotterdamse hostingbedrijf Intermax heeft een dochterbedrijf opgezet: Guardian360. Dit onderdeel scant non-stop netwerken op kwetsbaarheden en eventuele indringers. Het platform Guardian360 bestaat uit een grote hoeveelheid scanners en probes, die constant van binnenuit en van buitenaf zoeken naar zwakke plekken in de netwerk- of webapplicatiebeveiliging.

Intermax heeft voor Guardian360 eigen zogeheten 360 Threat Vector Analyse-technologie ontwikkeld. 'Klanten die het Guardian360-platform inzetten krijgen een '360-blik op informatiebeveiliging en zijn 'in control. Omdat kwetsbaarheden dagelijks veranderen, biedt Guardian360 een snelle detectie en grijpen specialisten direct in bij eventuele beveiligingsincidenten', aldus Intermax.

Het bedrijf is de dochteronderneming met het oog op de meldplicht datalekken die per 1 januari 2016 ingaat. 'Uit onderzoek is gebleken dat organisaties gemiddeld pas na 211 dagen op de hoogte zijn van een digitale inbraak. Met het Guardian360-platform kan een organisatie dit al binnen een uur weten', beweert directeur Jan Martijn Broekhof. 'De scanners zijn in staat om netwerken elk uur te scannen, organisaties kunnen daarmee aantonen dat ze zich ten volle inzetten om datalekken te voorkomen.'

Het Guardian360-platform is in staat om te scannen volgens de normen ISO27002, NEN7510, OWASP Top 10, Norea/DigiD en PCI DSS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-15T14:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.