Trend Micro koopt TippingPoint van HP

HP verkoopt netwerkbeveiligingsdochter TippingPoint aan securityleverancier Trend Micro. Er wordt voor de netwerkbeveiliger driehonderd miljoen dollar (ruim 260 miljoen euro) neergelegd. Trend Micro en TippingPoint werken als sinds 2014 samen.

TippingPoint maakte deel uit van 3Com Corporation, een organisatie die in 2010 door HP voor 2,7 miljard dollar werd overgenomen. Er waren eerder als speculaties dat HP de security-organisatie wilde verkopen, maar nu is overname, die eind dit jaar rond zal zijn, bevestigd. Daarbij is er ook een strategische samenwerking tussen HP en Trend Micro bekend gemaakt op oem-gebied. HP zal componenten van de inbraakpreventiesystemen gaan gebruiken in zijn netwerk-divisie.

De deal omvat de beveiligingstechnologie, expertise en het TippingPoint klantenbestand. Trend Micro gaat de zakelijk technologie van TippingPoint combineren met de eigen producten tot een nieuwe business unit genaamd 'Network Defense'.

Strategische keuze

Met de splitsing van HP in aantocht evalueert de organisatie allebedrijfsonderdelen. De verkoop van TippingPoint is een strategische keuze, zodat de organisatie zich kan focussen op het verbeteren van andere oplossingen in hun securityportfolio.  HP blijft wel in een partnerovereenkomst verbonden aan de oplossingen van TippingPoint en Trend Micro.

Trend Micro hoopt juist met de overname huetaanbod in securityoplossingen te verbeteren en te verbreden. Op deze manier kunnen zij klanten een multi-aanpak bieden om gecompliceerde cyberattacks te kunnen weerstaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-22T11:33:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.