Nederland blijft derde op lijst cyberdreigingen

Dit artikel delen:

Net als over het tweede kwartaal van 2015 staat Nederland op de derde plaats van Kaspersky-lijst van landen waaruit cyberdreigingen worden verspreid. Koploper in deze lijst is de Verenigde Staten, gevolgd door Rusland. Deze landen zijn ten opzichte van het vorige kwartaal van plaats gewisseld. Dit blijkt uit het door securityleverancier Kaspersky Lab gepubliceerde onderzoeksrapport naar cyberdreigingen in het derde kwartaal van 2015.

Het aandeel van de aanvallen door malware die wordt gehost in Nederland is 10,29 procent. Dit percentage komt neer op bijna 24,5 miljoen (24.480.375) incidenten in de periode van juli tot september 2015. Nederland was in het tweede kwartaal met 8,3 procent ook al derde op deze lijst.

De aanvoerders van de ranglijst zijn respectievelijk de Verenigde Staten (26,85 procent) en Rusland (18,80 procent), maar deze landen zijn vele malen groter dan Nederland. Rusland en de VS zijn ten opzichte van het tweede kwartaal wel van plaats gewisseld. Op de vierde plaats in de landenlijst staat Duitsland (met 10,08 procent) en op de vijfde positie vinden we Frankrijk (met 4,37 procent).

Uit het onderzoeksrapport naar wereldwijde cyberdreigingen in het derde kwartaal van 2015 wordt duidelijk dat mobiele malware blijft toenemen en dat online bankrekeningen meer dan vijf miljoen keer zijn aangevallen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-03T11:32:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.