1U levert Koopjesdrogisterij.nl biometrie Hoyos

Dit artikel delen:
Biometrie

1U Benelux uit Houten, dat de biometrische authenticatiesoftware van Hoyos Labs distribueert, levert deze technologie aan de webshop Koopjesdrogisterij.nl. Kopers kunnen na registratie middels de gratis 1U App inloggen en betalen via gezichtsherkenning, handscan of een vingerafdruk. De 1U- technologie wordt hierbij gecombineerd met de betaalservice van e-handeldienstverlener Docdata.

Volgens Koopjesdrogisterij is de biometrische authenticatie veilig en wordt het betaalgemak voor de klanten van Koopjesdrogisterij.nl groter. De betrokken partijen claimen dat dit de eerste webshop in Nederland is waarmee het mogelijk wordt in te loggen en te betalen via biometrie. De online drogisterij biedt in zijn webshop ruim zeventigduizend artikelen aan.

'Met de 1U-oplossing kunnen de klanten hun bestellingen online betalen via een selfie of een vingerafdruk. Het aantal handelingen om een betaling te verrichten wordt daarmee tot een minimum gereduceerd. Voor de koopjesdrogisterij levert dit ook voordelen op, waardoor wij een additionele korting kunnen geven aan klanten die er gebruik van gaan maken', aldus Brenda Warmels, algemeen directeur van Koopjesdrogisterij.nl.

Zakelijke markt

Hoyos Labs is aanbieder van mobiele biometrische authenticatie. De biometrische kenmerken worden lokaal, versleuteld, opgeslagen op de smartphone van de gebruiker en dus niet in de cloud of op een server. De 1U App is ontwikkeld op basis van het HoyosID-platform en maakt gebruik van de IEEE-standaard: BOPS (Biometrische Open Protocol Standard). De technische bouwblokken hiervan zijn beschikbaar als software development kit (SDK) voor bouwers van apps.

Naast de mogelijkheid die de technologie biedt voor de consument zijn er ook mogelijkheden voor de zakelijke markt, aldus 1U Benelux. Voorbeelden zijn: het inloggen in bedrijfsnetwerken (‘single-sign-on’), het beveiligd versturen van versleutelde digitale bestanden, het registreren en digitaal signeren van kritische processtappen en het beveiligd toegang verschaffen tot fysieke ruimtes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-18T11:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.