Sign2Pay voegt vingerbetaling toe aan mobile

Dit artikel delen:

Het Antwerpse bedrijf Sign2Pay is na de testfase klaar om mobiel te laten betalen door middel van een handtekening met je vinger. Dit zou zowel op de smartphone als de tablet mogelijk zijn en toepasbaar zijn in de e-commerce omgeving.

LensOnline is de eerste grote Belgische klant die de toepassing in gebruik gaat nemen. In Nederland zijn ook United Brands en De Online Drogist al overtuigd.

Het wordt een alternatieve betaalmethode die in het rijtje van kredietkaarten en Paypal thuis gaat horen. Er wordt resoluut gemikt op impulsaankopen. Deze nieuwe manier van betalen wordt omschreven als snel en veilig.

Je dient éénmalig je handtekening te registreren waarna deze steeds wordt herkend door de Sign2Pay-software. Deze analyseert de manier waarop je je handtekening zet en de snelheid. Volgens Sign2Pay is deze methode veiliger dan het ingeven van een pincode, die makkelijker te kopiëren valt.

Recent verhuisde de commerciële afdeling van Sign2Pay overigens naar Nederland. De markt zou daar sneller evolueren dan de Belgische.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als professional ben ik nooit zomaar overtuigd van dit soort middelen. Zolang ik dagelijks nog een enorme toename zie van cybercrime, is dit weer een mogelijkheid/vraag om moeilijkheden waar het betalingsmodellen betreft. Er zitten uiteraard ook wat mindere kantjes aan en dat lijkt mij de zelfbescherming voor de klant bij het toepassen van allerlei psychologische methoden die tot een impuls aankoop over te laten gaan.

Het is bekend dat steeds meer jongere mensen zich steeds moeilijker blijken te kunnen beheersen bij impuls aankopen met natuurlijk allerlei negatieve gevolgen van dien.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-18T11:58:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.