Managed hosting door True

Opnieuw een lek in Dell-certificaat

 

Net nu Dell via een wereldwijde update het kwetsbare rootcertificaat eDellRoot van systemen heeft verwijderd, duikt een nieuw lek op. Het gaat om het DSDTestProvider-certificaat. 'Dat certificaat is tussen 20 oktober en 24 november 2015 gebruikt door mensen die zelf software voor Dell-support hebben gedownload. Het gaat dus niet om een automatisch geïnstalleerd certificaat', laat een woordvoerder van Dell weten.

Het certificaat was beschikbaar via Dell System Detect in de Windows Certificate Store. 'Door een lek in DSDTestProvider kunnen criminelen net als bij eDellRoot een man-in-the-middle-aanval uitvoeren, door een certificaat te genereren dat gebruik maakt van de privésleutel van DSDTestProvider', stellen onderzoekers van het Software Engenering Institute van de Carnegie Mellon University.

Het lek in het certificaat werd ontdekt op een Dell XPS 13 en door de site LaptopMag wereldkundig gemaakt.

Dell pushte 24 november 2015 een software-update om beveiligingsrisico's met eDellRoot te voorkomen. De leverancier komt later vandaag met een blog over het nieuw ontdekte lek in het DSDTestProvider-certificaat.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5650677). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×