Sophos betaalt 28,8 miljoen voor SurfRight

Dit artikel delen:
Sophos Mobile Control 3.0

De Britse securityleverancier voor netwerk- en endpoint-beveiliging Sophos neemt voor 28,8 miljoen euro (31,8 miljoen dollar) het Nederlandse SurfRight over. Dat in Hengelo (Overijssel) gevestigde bedrijf levert geavanceerde beveiligingsoplossingen voor het detecteren van aanvallen op endpoints. Het gaat onder meer om threat detection en response-systems.

SurfRight levert een reeks oplossingen waarmee malware en advanced persistent threats (apt’s) worden opgespoord. Daarnaast worden zero-day en andere geavanceerdere aanvallen gedetecteerd om deze te voorkomen. De productserie gericht op apt's heeft de naam HitmanPro. Ook levert het bedrijf anti-spionagetechnologie en geavanceerde bescherming tegen ransomware zoals CryptoLocker.

SurfRight richt zich op de beveiliging van het werkgeheugen en blokkeert kwaadaardige code voor het in actie kan komen. De leverancier: 'De algemene bescherming tegen exploits in deze vroege fase van de aanvalsketen en de actieve bestrijding van kwaadaardige code in de processor en het werkgeheugen, is een belangrijke verbetering van endpoint beveiligingsmechanismen.'

Directeur Mark Loman reageert: 'Sophos biedt ons de kans onderdeel te worden van een snelgroeiende organisatie met gespecialiseerde ontwikkelaars en een wereldwijd afzetkanaal, waardoor onze technologie sneller terechtkomt bij grote en kleinere it-organisaties.' Hij vervolgt: 'We hebben onze technologie van de grond af aan opgebouwd om een apt-aanval geautomatiseerd en gecoördineerd aan te pakken, zodat we de detectie- en reactietijd zo kort mogelijk kunnen houden.' Volgens Loman sluit de next-generation endpoint security software van zijn bedrijf goed aan op het aanbod van Sophos.

20 miljoen gebruikers

Sophos gaat door met de ontwikkeling en ondersteuning van SurfRight’s bestaande productlijn, waaronder de HitmanPro malware scanning en verwijderingstools. Die oplossing is volgens SurfRight bij meer dan twintig miljoen gebruikers wereldwijd in gebruikt.

SurfRight bestaat uit tien medewerkers. Het huidige kantoor van het bedrijf in Hengelo en de werknemers van SurfRight blijven behouden. Directeur Mark Loman van SurfRight treedt toe tot de Sophos Enduser Security Group en rapporteert direct aan Sophos-ceo Dan Schiappa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-15T10:17:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.