Vertrouwen in security-infrastructuur neemt af

Dit artikel delen:

Slechts 45 procent van de organisaties wereldwijd heeft vertrouwen in hun beveiligingsmaatregelen. Dit blijkt uit het Annual Security Raport van Cisco uit 2016. Ook is het aantal organisaties, dat aangeeft dat hun security-infrastructuur up-to-date is, met 10 procent gedaald ten opzichte van 2014.

Maar liefst 92 procent van de respondenten gaat ervan uit dat zowel wetgevers als investeerders van bedrijven verwachten dat zij transparanter moeten worden over de cyberrisico’s die zij lopen en hoe zij daarmee omgaan, blijkt uit het Annual Security Raport 2016 van Cisco. Dit rapport brengt de trends en problemen in de cybersecurity in beeld. Ook is het aantal mkb-bedrijven dat web security gebruikt is 10 procent gedaald ten opzichte van 2014.

Een andere trend die het onderzoek analyseert is het aanpakken van het tekort aan talent. Bedrijven van alle groottes besteden hun security-diensten uit. Een andere belangrijke trend die het rapport noemt is het terugdringen van de gemiddelde detectietijd van een cybercrime-incident. Deze is namelijk teruggedrongen van 46 uur tot 17,5 uur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De constatering van Cisco's Annual security report is ook juist en representatief voor ons Land. Als security specialist van solutions en services kunnen wij bevestigen dat interne KENNIS en VISIE bij bedrijven nu de belangrijkste stap is om te nemen. Ook bij uitbesteden van it-security! Zeker nu ook de aangepaste wetgeving Bescherming persoonsgegevens in Nederland en Belgie sinds 1 januari 2016 van kracht is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-21T09:43:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.