ABN Amro: IT-branche groeit in 2016 7 procent

Dit artikel delen:

De omzet van de Nederlandse it-branche groeit in 2016 met 7 procent. Dit komt door de toenemende vraag naar software en clouddiensten. Dat voorspelt het Economische Bureau van ABN Amro. De snelle groei van it-bedrijven zorgt ervoor dat de technologie, media en telecom (tmt)-sector één van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie is.

De omzet binnen de it-sector nam in de afgelopen twee jaar met 17 procent toe. ABN Amro voorspelt voor 2016 een omzetgroei van 7 procent. Softwarebedrijven zijn een belangrijke aanjager van groei. De bestedingen aan software namen in 2015 met ongeveer 8 procent toe, met cybersecurity en virtualisatie daarbij als belangrijke groeimarkten. De groeiende behoefte aan cloud-services leidt tot een zeer sterke groei van hosting-bedrijven.

Forse groei

It-bedrijven die erin slagen een rol te spelen bij de transitie van verdienmodellen in de sectoren van hun klanten, kunnen volgens ABN Amro ook in de komende jaren een forse groei realiseren. Ook het aantal it-bedrijven groeit snel; in het eerste kwartaal van 2016 waren er zo’n 2870 nieuwe it-bedrijven dan het jaar ervoor. Ook is de overname-activiteit in de sector vorig jaar toegenomen. Zo vonden er vorig jaar 395 fusies of overnames plaats. Het gemiddelde in de acht jaar ervoor was 239 fusies/overnames per jaar.

De snelle groei van it-bedrijven maakt de tmt-sector tot één van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie. ABN Amro verwacht dat de bruto toegevoegde waarde van de tmt-sector in 2016 met 4,5 procent groeit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-04T06:00:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.