Managed hosting door True

ABN Amro: IT-branche groeit in 2016 7 procent

 

De omzet van de Nederlandse it-branche groeit in 2016 met 7 procent. Dit komt door de toenemende vraag naar software en clouddiensten. Dat voorspelt het Economische Bureau van ABN Amro. De snelle groei van it-bedrijven zorgt ervoor dat de technologie, media en telecom (tmt)-sector één van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie is.

De omzet binnen de it-sector nam in de afgelopen twee jaar met 17 procent toe. ABN Amro voorspelt voor 2016 een omzetgroei van 7 procent. Softwarebedrijven zijn een belangrijke aanjager van groei. De bestedingen aan software namen in 2015 met ongeveer 8 procent toe, met cybersecurity en virtualisatie daarbij als belangrijke groeimarkten. De groeiende behoefte aan cloud-services leidt tot een zeer sterke groei van hosting-bedrijven.

Forse groei

It-bedrijven die erin slagen een rol te spelen bij de transitie van verdienmodellen in de sectoren van hun klanten, kunnen volgens ABN Amro ook in de komende jaren een forse groei realiseren. Ook het aantal it-bedrijven groeit snel; in het eerste kwartaal van 2016 waren er zo’n 2870 nieuwe it-bedrijven dan het jaar ervoor. Ook is de overname-activiteit in de sector vorig jaar toegenomen. Zo vonden er vorig jaar 395 fusies of overnames plaats. Het gemiddelde in de acht jaar ervoor was 239 fusies/overnames per jaar.

De snelle groei van it-bedrijven maakt de tmt-sector tot één van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie. ABN Amro verwacht dat de bruto toegevoegde waarde van de tmt-sector in 2016 met 4,5 procent groeit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5696988). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×