Nieuwe anti-spyware coalitie in de maak

Dit artikel delen:

Beveiligingsspecialist Symantec werkt volgens online nieuwsdienst Computerwire aan een nieuwe anti-spyware coalitie. De groep zou volgens de woordvoerder van Symantec zowel alle vooraanstaande leveranciers als consumentengroepen omvatten.

De aankondiging komt slechts enkele dagen na de teloorgang van Coast, een consortium van aanbieders van anti-spyware technologie. De nieuwe groep zou op formele wijze informatie gaan delen over spyware-definities en -bedreigingen, een werkwijze die erg lijkt op de manier waarop anti-virus-informatie thans wordt gedeeld.

 

Dat moet een eind maken aan de huidige situatie, waarbij aanbieders over elkaar heen buitelen om de omvang en kwaliteit van hun anti-spyware databases aan te prijzen. Onvrede daaromtrent zou ook de achtergrond zijn van de aanwezigheid van consumentenorganisatie in de nieuwe coalitie.

 

Andere deelnemers zijn nog niet bekend. Computer Associates (PestPatrol) en Aluria Software (Spyware Eliminator) gaven al eerder te kennen dat ze betrokken zijn bij een nieuwe groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-18T12:52:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.