'Start-up RedSocks in financiële problemen'

Dit artikel delen:

Cybersecurity-bedrijf RedSocks uit Den Haag heeft geldzorgen. Er komt onvoldoende geld binnen en het bedrijf vraagt crediteuren om uitstel van betaling. Dat meldt één van de aandeelhouders in een e-mail. RedSocks-directeur Floris van den Broek herkent zich niet in de situatie die in dat bericht wordt geschetst.

Het gaat om een e-mail van aandeelhouder en lid van de raad van toezicht van RedSocks, Rob Goedegebuure. Hij stelt dat met een reddingsplan dat deels loopt via nieuwe investeerders een faillissement voorkomen moet worden.

Volgens Van den Broek is er helemaal geen raad van toezicht aangesteld en is de mail zonder medeweten van het bestuur verstuurd. Bovendien is er volgens Van den Broek geen sprake van financiële problemen. Hij vertelt dat er zojuist een overeenkomst is gesloten met een investeerder en er nieuw kapitaal in de organisatie wordt gestoken. Om welke partij het gaat en om hoeveel geld wil hij niet kwijt.

Van den Broek: 'We zijn in twee jaar tijd gegroeid naar een organisatie van 45 man. Het is een hele klus om zo'n snelgroeiende organisatie te managen, maar het bedrijf staat er goed voor. We hebben ook vandaag weer nieuwe orders binnengehaald.' Het komt volgens hem incidenteel voor dat een crediteur om uitstel van betaling wordt gevraagd, maar hij benadrukt dat de email over het gevraagde uitstel en de financiële situatie niet vanuit het bestuur komt en neemt afstand van wat er in dat bericht staat.

'Te weinig inkomsten'

In de mail van Goedegebuure staat dat er vier adviseurs werken aan een plan om de ontstane liquiditeitsproblemen aan te pakken. Hij schrijft dat vanaf begin 2016 verschillende onderdelen van het bedrijf doorgelicht zijn en kostenbesparingen worden doorgevoerd. Daaruit zou blijken dat er te weinig geld binnenkomt uit software die in 2015 is ontwikkeld. Ook is de verkoopstrategie gewijzigd. Die stappen moeten binnen 2 tot 2,5 maand resultaat opleveren.

RedSocks

RedSocks biedt bedrijven bescherming tegen huidige en nieuwe generaties malware. Dat doet het via appliances en gevirtualiseerde diensten waarmee het verder gaat dan reguliere beveiligingsmaatregelen zoals anti-virussoftware en firewalls. Het bedrijf won in 2015 een Computable Award voor Nederlandse start-up van het jaar.

Dit artikel is vrijdag 26 februari 2016 omstreeks 22.00 uur aangepast. Daarbij is een reactie van RedSocks-directeur Floris van den Broek toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

'Start-up RedSocks in financiële problemen' .....waarom staat de kop tussen aanhalingstekens? Is de kop gefingeerd, ironisch bedoeld of geciteerd? In het artikel zelf kan ik hier niets over ontdekken.

Eerdere reacties op het artikel zijn verwijderd. Vreemde manier van censuur wordt hier toegepast.
Zeer matig artikel en begrijp de nieuwswaarde niet.

Merkwaardig hoe een nieuwe investeringsronde van miljoenen bij een startup wordt gepositioneerd als een bijna failissement.....

Waarom publiceert Computable roddels? Ik vindt hier geen bewijzen of bronnen met harde cijfers zoals jaarverslagen. Dat schaadt het bedrijf.

Betalingen kunnen niet gedaan worden, nieuwe investeerder wordt niet bekend gemaakt, wat moet je hier nu van denken? Niets aan de hand.....lijkt me niet, waar rook is , is vuur daar krijg je misschien ook de rode sokken van.

Of rook ook vuur betekent... gezien de gretigheid van amerikaanse concurrent FireEye en de huidige overheidsbemoeienissen aldaar vraag ik mij af waarom een europese security provider wordt aangevallen...
Is maar mijn 2 eurocent.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-26T14:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.