Glasvezel Zwolle voor extra camera's Koningsdag

Aantal camera's in binnenstad meer dan verdubbeld tijdens bezoek koninklijke familie

glasvezel service Oost Nederland

De gemeente Zwolle heeft vlak voor Koningsdag een upgrade van het cameranetwerk in de binnenstad laten uitvoeren. De bestaande achttien camera's worden tijdelijk met twintig extra camera's uitgebreid. Om te zorgen dat er voldoende bandbreedte is om de beelden te verwerken, is in een maand tijd een glasvezelnetwerk aangelegd in de binnenstad. Daarmee beschikt de gemeente ook over extra netwerkcapaciteit van de verbinding tussen gemeente- en provinciehuis.

'De camera’s in de binnenstad van Zwolle waren via een straalverbinding verbonden met onze centrale video-meldkamer', licht Ronald Memelink, directeur van toezichthouder I-watch toe. 'Door de toegenomen bandbreedtebehoefte besloten we over te stappen naar een glasvezelverbinding en de betrouwbaarheid van ons netwerk te vergroten door een ring aan te leggen.'

Dennis Snijder, manager verkoop bij NDIX, de partij die het netwerk heeft gekeverd: 'We hadden slechts een maand de tijd om de verbindingen te realiseren. Voor glasvezelbegrippen een enorm kort tijdsbestek, zeker in een oude binnenstad zoals in Zwolle. Maar in samenwerking met onze partners Eurofiber en Siers Telecom en met ondersteuning van de gemeente Zwolle is het gelukt om de glasvezelverbindingen op tijd op te leveren voor Koningsdag.'

Stadhuis

'De gemeente Zwolle heeft er ook voor gekozen om een glasvezelverbinding tussen het stadhuis en het provinciehuis af te nemen. De wens om extra redundantie in hun interne netwerk op te bouwen, stond al langer op het verlanglijstje. De gemeente en provincie kunnen nu beschikken over een glasvezelring tussen provinciehuis, stadskantoor en stadhuis in Zwolle', meldt NDIX.

Op 27 april 2016 viert de koninklijke familie Koningsdag in Zwolle. Voor die dag zijn allerlei veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo hebben de gemeente Zwolle en de Stichting I-watch het camerasysteem in de binnenstad uitgebreid met twintig extra camera’s.

I-watch

NDIX verbindt bedrijventerreinen, bedrijfslocaties en datacenters met elkaar en levert dataverbindingen tussen al deze locaties. De verbindingen worden 24/7 beheerd en gemonitord.

I-watch is een non-profit stichting, gericht op de publiekprivate samenwerking op het gebied van veiligheid. I-watch verzorgt 24-uurs cameratoezicht in binnensteden, bedrijventerreinen, winkelgebieden, hotspotlocaties, parkeer- en evenemententerreinen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-22T10:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.