Vasco levert authenticatie via gezichtsscan

Dit artikel delen:
Jan Valcke

Vasco-bestuurder Jan Valcke

Authenticatiespecialist Vasco heeft zijn biometrische authenticatie-opties uitgebreid met gezichtsherkenning. Gebruikers van zakelijke apps kunnen via Digipass for apps Face Recognotion via gezichtsherkenning toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties. De beveiligingslaag kan gebruikt worden in plaats van wachtwoorden, vingerafdrukprofielen of tokens, of als tweefactor-authenticatie.

De functie maakt gebruik van meerdere gezichtspunten om eindgebruikers nauwkeurig te identificeren. De leverancier: 'De gebruiker neemt een aantal selfies om een zeer nauwkeurig, biometrisch template te creëren die vervolgens ter bescherming wordt versleuteld en opgeslagen. Voor authenticatie neemt de gebruiker opnieuw een selfie, die vergeleken wordt met de opgeslagen biometrische template.'

Vasco: 'Klanten kunnen dit proces verder versterken met extra contextuele gegevens, zoals geolocatie en apparaatidentificatie. Voor de meest nauwkeurige risicoanalyse zijn deze gegevens realtime te analyseren met onze Identikey Risk Manager.'

Face Recognition is een optionele functie binnen Digipass for Apps. Dat is een software development kit (sdk) die applicatiebeveiliging, tweefactor-authenticatie en andere functies lokaal integreert in mobiele applicaties. Data worden via zwaarbeveiligde kanalen verstuurd.

API's

De leverancier: 'Met een volledige bibliotheek van api’s kunnen organisaties applicatiebeveiliging uitbreiden en versterken en applicatieimplementatie- en lifecycle-managementprocessen stroomlijnen.' Ook verbetert gezichtsherkenning de gebruiksvriendelijkheid, aldus de leverancier.

Volgens Vasco-bestuurder Jan Valcke, verantwoordelijk voor Data Security, is Digipass for Apps Face Recognition vooral gericht op organisaties die zowel de beveiliging als de gebruikerservaring willen verbeteren. 'We zijn dan blij dat we opnieuw een innovatie kunnen voorstellen aan onze bank-klanten van over de hele wereld', aldus Valcke. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-23T15:17:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.