Aantal DDoS-aanvallen blijft spectaculair stijgen

Dit artikel delen:
DDoS-aanval

DDoS- en webapplicatie-aanvallen vormen de grootste bedreiging voor netwerken. Dat constateert Akamai Technologies, actief als content delivery network-provider, in zijn recentste rapport.

Het onderzoek baseert zich op gegevens van meer dan 216.000 servers wereldwijd. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er 125 procent meer DDoS-aanvallen opgetekend dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ongeveer 25 procent van de aanvallen was gericht op de software- en technologiesector. Aangezien deze sector zwaar afhangt van het internet, vormen deze aanvallen een stevige bedreiging. Naast bedrijven wordt ook overheidsinfrastructuur geviseerd.

DDoS-aanvallen worden vaak niet als een groot gevaar voor bedrijfsdata beschouwd. Maar al te vaak worden deze aanvallen gebruikt als een rookgordijn om gelijktijdig met kostbare data van bedrijven aan de haal te gaan. Het detecteren en blokkeren van deze aanvallen is dus noodzakelijk om je data op een efficiënte manier te beschermen.

Strategisch botmanagement

Voor het versturen van DDoS-aanvallen worden vaak kwaadaardig bots gebruikt, die schadelijke gevolgen kunnen hebben. Deze geautomatiseerde tools nemen tot wel 60 procent van het internetverkeer voor hun rekening en zwerven van website naar website.

Het simpelweg blokkeren van alle bots levert niets op, integendeel, het zal je business benadelen. Het is dus noodzakelijk om met behulp van een beheertool aan strategisch botmanagement te doen. Net zoals personeelsmanagement, is het beheer van bots onontbeerlijk voor de leefbaarheid en verdere uitbouw van een business.

Ook geven bedrijven aan dat aanvallen op hun webapplicaties een enorm probleem vormen. De retail sector werd het zwaarst getroffen bij webapplicatie-aanvallen. Zo wordt de retailsector in 46 procent van de gevallen geviseerd.

ICT-beurzen

Computable.be is hoofdmediapartner van de gecombineerde ict-beurzen Infosecurity Belgium, Storage Expo en The Tooling Event op woensdag 15 en donderdag 16 juni te Brussels Expo. Akamai is tijdens deze beurs te vinden op stand 03.A024.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-08T09:04:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.