Symantec neemt Blue Coat Systems over

Dit artikel delen:
cybersecurity

Ict-beveiliger Symantec kondigt aan Blue Coat Systems te willen kopen voor 4,65 miljard dollar, een leverancier van cloud- en webbeveiligingssoftware uit de Verenigde Staten. De baas van Blue Coat Systems, Greg Clark zal naar verwachting de nieuwe topman van Symantec worden als opvolger van Mike Brown die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Na de verkoop van opslagdivisie Veritas vorig jaar kondigde Symantec aan zijn positie als leverancier van ict-beveiligingsproducten aan consumenten en zakelijke klanten middels overnames te willen versterken. De acquisitie van Blue Coat Systems past in deze strategie.

Eigenaar Bain Capital wilde Blue Coat Systems eigenlijk naar de beurs brengen; de aanvraag daarvoor ging vorige week de deur uit. Nu de plannen zijn gewijzigd zal de investeerder, die Blue Coat in maart 2015 kocht voor 2,4 miljard dollar, zo’n 750 miljoen dollar in Symantec steken. Ook de huidige investeerder, Silver Lake, steekt meer geld in het beveiligingsbedrijf en verdubbelt zijn inleg tot één miljard dollar.

Naar verwachting wordt de overname in het derde kwartaal afgerond. Dan zal de afzwaaiend ceo Mike Brown het stokje doorgeven aan Blue Coat-topman Greg Clark. Bede bedrijven zijn gehuisvest in Californië. Naar verwachting zal het nieuwe, gecombineerde bedrijf dit jaar een omzet bereiken van 4,4 miljard dollar. Bij Blue Coat Systems werken zo’n zeventienhonderd man; het in 1996 onder de naam Cacheflow gestarte bedrijf - in 1992 veranderde de naam in Blue Coat Systems - bedient wereldwijd een slordige vijftienduizend klanten. Afgelopen najaar kocht Blue Coat nog cloudbeveiliger Elastica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-14T10:25:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.