Cisco steekt 10 miljoen in security-programma

Dit artikel delen:

Cisco gaat de komende twee jaar ongeveer tien miljoen dollar investeren in een opleidingsprogramma voor securityspecialisten. Het bedrijf start het Global Cybersecurity Scholarship programma en past de certificeringen voor netwerkbeveiliging aan op nieuwe bedreigingen en infrastructuren zoals IoT-netwerken en cloud-computing. Cisco verwacht dat er tegen 2019 een nijpend tekort is aan cybersecurity-experts en onderneemt nu actie.

Cisco en zijn geautoriseerde partners voorzien in opleidingen, coaching en certificeringen. Partners van het Global Cybersecurity Scholarship-programma krijgen de kwalificatie van operationeel beveiligingsanalist (security operations center analyst) zoals bepaald wordt door vakverenigingen. Cisco wil in eerste instantie vooral schoolverlaters, veteranen en vrouwen inschakelen in zijn programma.

Naast het scholingsprogramma introduceert Cisco met de Cyber Ops Certification ook een nieuwe certificering voor netwerkspecialisten. Het is een certificering voor beveiligingsanalisten die it-systemen monitoren en aanvallen moeten detecteren. De nieuwe certificering leert hen om de aanvallen in te dammen en systemen te herstellen. De huidige CCNA Security certificatie (Cisco Certified Network Associate of Cisco’s basiscertificatie) focust voornamelijk op het vermijden van aanvallen en het algemene beheer van netwerkbeveiliging. 

Cisco vernieuwt ook zijn CCIE Security certificatie (Cisco Certified Internetwork Expert, Cisco’s expertcertificatie). Het diploma omvat nu ook de nieuwste technologieën en kennis van cyberdreigingen. Er wordt getraind op vaardigheden zoals malwarebescherming, intrusiepreventie, virtualisatie, automatisering en informatie-uitwisseling. Kandidaten moeten ook aantonen dat ze kunnen werken met nieuwe technologieën voor netwerkautomatisering, cloud en het Internet of Things (IoT).

Infosecurity.be

Computable.be is hoofdmediapartner van de gecombineerde ict-beurzen Infosecurity Belgium, Storage Expo en The Tooling Event op woensdag 15 en donderdag 16 juni te Brussels Expo. Cisco is ook op de beurs aanwezig en te vinden op stand 03.A000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-15T11:37:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.