Hacker stuurt meeste cyberaanvallen uit Amerika

Dit artikel delen:
Amerikaanse vlag

De meeste cyberaanvallen komen uit de Verenigde Staten. Het aantal cyberaanvallen afkomstig van Amerikaanse ip-adressen is voor het derde opeenvolgende jaar gestegen. Dit staat te lezen in het 'Global Threat Intelligence Report' van NTT, dat ruim achtduizend klanten bevroeg.

In 2013 was 49 procent van de cyberaanvallen op ip-adressen afkomstig van de Verenigde Staten. In 2014 steeg dat percentage tot 56 procent. In 2015 zette deze stijging zich door tot maar liefst 65 procent van de aanvallen, gerapporteerd door 217 landen.

China was in 2014 nog de tweede grootste bron van aanvallen (9 procent), maar in 2015 was dat nog slechts 4 procent. Australië, dat in 2014 op de derde plaats stond, is nu teruggevallen tot de elfde plaats, als bron van 1 procent van alle aanvallen.

De grootste bron van cyberaanvallen na de Verenigde Staten blijkt nu het Verenigd Koninkrijk te zijn: het aantal aanvallen vanaf Britse ip-adressen is namelijk licht gestegen van 3 procent in 2014 naar 5 procent in 2015.

Retail

Het onderzoek keek ook naar welke sector het meest door cyberaanvallen werd getroffen. Hieruit blijkt dat organisaties in de retailsector in 2015 het populairste doelwit waren: 11 procent van alle cyberaanvallen was gericht op deze sector. Ten opzichte van het jaar daarvoor is dat een daling van 3 procent. Hiermee stootte het de financiële sector van de troon, dat in 2014 met 18 procent op nummer één stond, maar een jaar later nog maar tot 4 procent komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-21T15:25:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.