Northwave levert SOC en SIEM aan NEH

Dit artikel delen:
Cloud security

Ict-beveiligingsbedrijf Northwave uit Nieuwegein levert NEH een security operating center (soc) en security information en event management (siem). Hiermee wil de ict-dienstverlener uit Leusden de beveiliging en continuïteit van zijn cloudomgeving verhogen.

Vanuit de interne privacy impact assessment (pia) en risico analyses en in het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) besloot NEH te investeren in een security operating center (soc) en security information en event management (siem) van ict-beveiligingsbedrijf Northwave.

Met een soc kan NEH zijn cloudomgeving 24 uur per dag monitoren. De siem creëert zichtbaarheid in de ict-omgeving van de dienstverlener. Hiermee kan het indringers detecteren, snel reageren op incidenten, forensisch onderzoek plegen en rapporteren.

NEH werkt al langer met Northwave samen voor zijn ISO 27001-certificering. De partijen willen gezamenlijk klanten bedienen, met name om integrale security-diensten aan te bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-21T09:52:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.