Siemens en Atos samen in industriële beveiliging

Dit artikel delen:

De ict-dienstverleners Atos en Siemens gaan een strategische samenwerking aan voor het leveren van ict-beveiligingsdiensten voor de industriesector. De security-oplossingen zijn specifiek toegespitst op klanten in de maak- en verwerkingsindustrie. Het gaat om de beveiliging van zowel de productie- als de kantoor-ict.

Het gezamenlijke aanbod varieert van security assessments en de installatie van veiligheidsvoorzieningen, zoals firewalls, tot 24-uurs monitoring van de ict-systemen in fabrieken en kantoren. Door de samenwerking tussen Atos en Siemens moeten industriële bedrijven over geïntegreerde oplossingen voor productie- en office-ict beschikken. De activiteiten worden ingedeeld in vier fasen: assessments van security, de implementatie van beveiligingsoplossingen, het beheer en de certificatie van de oplossingen. 

In de security assessments-fase voeren zowel Siemens als Atos audits uit om de bestaande situatie binnen een bedrijf te beoordelen. De uitkomst vormt de basis van preventieve maatregelen. Deze zijn onderdeel van een integraal implementatieplan - inclusief de installatie van firewalls en antivirusprogramma’s - waarmee het beveiligingsniveau kan worden verhoogd.

Industriële IoT

Peter Weckesser directeur van de Product Lifecycle Management-divisie van Siemens: 'De manier waarop industriële infrastructuren, productie en kantoorautomatisering steeds vaker binnen netwerken aan elkaar worden verbonden, het industriële internet of things, ookwel 'Industrie 4.0' genoemd , maakt beschermingsmaatregelen cruciaal.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Samen voor ons eigen
Laat de rest de rambam krijgen
Samen voor ons eigen
Want alleen is maar alleen
Samen voor ons eigen
Tegen hun die ons bedreigen
Samen voor ons eigen
Slaan wij ons er dwars doorheen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-11T15:11:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.