Gemalto beveiligt IoT-OS van Alibaba-dochter

Dit artikel delen:
China

Leverancier van digitale beveiligingsoplossingen Gemalto kondigt een samenwerking aan met YunOS, een dochterbedrijf van de Chinese aanbieder van webdiensten Alibaba. Gemalto ontwikkelt voor YunOS een beveiligd online platform voor het betalen en afsluiten van licenties (provisioning) voor IoT-diensten (Internet of Things). YunOS is een besturingssysteem voor IoT-toepassingen dat gericht is op de Chinese markt.

De in Amsterdam gevestigde en in Parijs aan de Euronext genoteerde beveiligingsleverancier krijgt door de samenwerking een belangrijke rol in de beveiliging van YunOS. Dat is een besturingssysteem voor webdiensten op basis van data van aan internet gekoppelde apparaten. (IoT). Het gaat bijvoorbeeld om aan internet gekoppelde auto's en IoT-diensten in en rondom woningen. 

Gemalto brengt zijn Allynis Trusted Service Hub in. Dat provisioning platform moet IoT-applicaties die bedrijfskritische data verwerken, beveiligen tegen cybercriminelen. Het systeem zal ook dienst doen als het beheerinstrument voor identiteitscontrole en lifecycle management.

Hoewel de markt voor IoT-toepassingen nog ik de kinderschoenen staat, verwacht analistenbureau Gartner dat deze in het jaar 2020 zal uitgroeien tot een omvang van 20,8 miljard gekoppelde apparaten. De analisten verwachten dat de markt over vier jaar een omvang heeft van zo'n 3,5 biljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-17T10:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.