Computable voert cafédiscussies tijdens vakbeurs

Dit artikel delen:
Computable Café

Ict-vaktitel Computable organiseert tijdens de combineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event op 2 en 3 november in Jaarbeurs het Computable Café. In dit denkbeeldige café worden debatten, discussies en pub quizzen georganiseerd. Daarnaast kunt u andere beursbezoekers, sprekers en de Computable-redactie en -experts ontmoeten.

Een vakbeurs is hét moment om andere professionals, sprekers en de redactie van Computable te ontmoeten en spreken. Dit jaar maken wij het u gemakkelijk: u ontmoet hen allemaal in het Computable Café. Zo is de redactie aanwezig in de Computable Lounge voor een Meet the Press. Daarnaast zijn de sprekers na hun sessie aanwezig om uw aanvullende vragen te beantwoorden. Registratie voor de beurs is gratis.

Bovendien zijn er diverse sessies ingepland. Woon bijvoorbeeld koffiediscussies en Lagerhuis-sessies bij over onderwerpen als innovatie, Agile, the war on talent en de borging en bewaking van privacy, bijvoorbeeld bij big data. Elke beursdag wordt vervolgens afgesloten met een interactieve pub quiz. Op de eerste dag passeert honderd jaar aan ict-ontwikkelingen de revue en op de tweede dag gaan we in op de ontwikkelingen van 2000 tot 2025. De pub quiz wordt geleid door Computable-redacteuren. Bekijk het volledige programma in onderstaand kader.

Kom naar het Computable Café tijdens Infosecurity.nl, Storage Expo & The Tooling Event 2016

Bezoek de beurs

Het thema van de ict-vakbeurzen Infosecurity.nlStorage Expo en The Tooling Event is Data Centric World. Bezoekers krijgen inzicht in de ontwikkelingen in dataopslag, databeveiliging en servicemanagement. De vakbeurzen vinden plaats op 2 en 3 november in Jaarbeurs in Utrecht. Bezoek nu de website voor meer informatie over het thema, het programma en registratie voor gratis toegang. Bezoekers krijgen ook toegang tot ICT & Logistiek, de vakbeurs omtrent ict-toepassingen in de logistieke keten, die gelijktijdig plaatsvindt.

Programma

Programma Computable Café woensdag 2 november: IT als de motor van de Business

12:00 - 12:30

Koffiediscussie: “Wie borgt en bewaakt de privacy?”

12:45 - 13:15

Pitch Battles: “Start-ups uit Computable Future Lab presenteren zich aan de markt”

13:30 - 14:00

Lagerhuis: “Agile werken is overrated

14:15 - 14:45

Pitch Battles: “Start-ups uit Computable Future Lab presenteren zich aan de markt”

15:15 - 15:45

Pub Quiz: 100 jaar IT: “Mijlpalen uit de Nederlandse ICT-historie”

Programma Computable Café donderdag 3 november: Innovatie? Wie gaat het doen?

11:00/11:30

Pitch Battles: “Start-ups uit Computable Future Lab presenteren zich aan de markt”

12:00/12:30

Koffiediscussie: “Help, Nederland raakt achter op innovatievlak!”

14:15/14:45

Lagerhuis: “War on talent: Bedrijven slaan plank mis in werving jong it-talent”

16:00/16:30

Pub Quiz: “New age of IT: The future is now”


Klik hier voor toelichting op het programma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk! Kom zeker buurten en de discussie ' Agile werken is overrated' lijkt me interessant. Eens! Niemand weet wat agile is we hebben er allemaal andere ideeën over. Voor de een is het synoniem met scrum, voor de ander wat in het agile manifesto staat. Een Babylonische spraakverwarring. Terwijl je er ook iets anders bij kan bedenken. Overrated? Ja!

Zal meteen vragen hoe het nu zit met het reactiesysteem en de niet verschijnende namen. Doe ik iets verkeerd?

Louis, kijk eens op https://account.computable.nl/show-account , https://account.computable.nl/edit-profile of https://account.computable.nl/edit-account (hahaha)

Wellicht dat daar nog een veld leeg is.

Wat betreft het verschil tussen Agile en Scrum: Ik zeg altijd Scrum is een implementatie van Agile.

Agile zelf staat voor de agile manifesto principes; "Werkende systemen boven Uitvoerige Documentatie" en dat soort zaken. Geen grote design upfronts, maar steeds dingen bereiken door iteratief kleine stapjes te nemen waarop je nog kunt bijsturen...

Yep, even uitgestest (zie de ! achter mijn naam), hier moet je zijn: https://account.computable.nl/edit-account

@Henri Dankjewel voor de tips. Ik had al eerder gekeken naar mijn account gegegevens, had ook al een vermoeden dat er daar ergens iets moet zitten. Ik zag echter maar 1 plek waar mijn naam kon staan, en daar stond die. Heb nu alsnog een keer opgeslagen en eens kijken of dat iets doet. Het zou ook me nu ook weer niet verbazen dat deze reactie wel mijn naam toont als ik hem zo opsla. Per reactie een naam?

Over Agile, zou er meer over kunnen zeggen maar die kleine stapjes zijn een terugkomend punt. Dat deed je toch als als programmeur ook toen je nog nooit van agile had gehoord? Kleine doelen stellen en door veranderend inzicht verandert de software zowel functioneel als onder de motorkap. Voortschrijdend inzicht, ook toen al. Wegmikken en herschrijven.

Scrum vind ik vooral over het proces gaan en niet over der inhoud. Wat zijn je deliverables? Dat hoor ik niet bij Scrum anders dan een grote todolijst waarbij toegevoegde waarde voor de business op 1 staat. Of dat altijd verstandig is voor goed software? Ik mis agile, letterlijk flexibel/wendbaar, als een eigenschap die software zou moeten hebben.

Maar kom, ik heb de neiging hele lelijke dingen over scrum te zeggen, maar het postitieve is dat het een kadans geeft en als je ergens in gelooft....

En nu ben ik heel benieuwd of mijn naam nu wel verschijnt....

Toch nog geen naam. Heel vreemd. Ten einde raad. Bij de preview van een bericht zie ik wel mijn naam staan bij het artikel. Als ik bij mijn profiel voor een overzicht van reacties kies zie ik ook mijn naam. Klik ik weer op het artikel dan is de naam foetsie. Wat zie ik over het hoofd? Of toch een mankement? Ja, er ontbreken een paar dingen (loopbaan overzicht, deskundigheid/ondeskundigheid) maar zou dat het nou zijn? Of een ontbrekende mobiel nummer wat ik nu ingevuld heb? Je probeert eens wat.

Hi Louis, We gaan kijken waardoor het probleem veroorzaakt wordt. Je naam zal asap weer bij je reacties zichtbaar zijn.

@ThomasGussekloo Dat is heel mooi. Ik zie het wel bij meer mensen dat de naam niet meer verschijnt. En over vreemd gedrag, als ik op jouw profiel klik, zie ik een een foto maar die zie ik weer niet bij het bericht wel de tekst ('KLIK HIER VOOR MEER INFO') die door de tekst van de reactie heenloopt. De foto zie ik dan wel weer correct bij Henri Koppen.

Kijk Louis. Dit is nu Agile werken. Breng software meteen in productie. Alpha en beta tests zijn overbodige ballast. Participerend met jou als eindgebruiker in zelfsturende teams voeg jij zo iteratief waarde toe. Proost !

@Dino Zeker, ik ken mijn rol als gebruiker. Zo zie ik dat nu om me heen met die arme Windows 10 gebruikers. Maar toch liever dat dan een radertje in een zelfsturend team. Als het maar goedkoop en snel kan. Proost? Ik hoop ook dat er goed geschonken wordt in het Computable cafe, daar is de ICT'er niet vies van. Hossend in polonaise het Scrum lied zingen.

Dan ben ik niet te beroerd om wat historische diepgang aan de aangekaarte Computable agile beslommeringen toe te voegen: het ontbreken van sommige namen bij reacties en het "onbekend" weergeven van gebruiker foto's is niet iets van de laatste tijd maar gaat al maanden fout.

@HJK Dat klopt, dit speelt al maanden. Ik had gedacht, de tijd zal zijn werk wel doen. Of in vaktermen te blijven: dat wordt opgelost in de volgende 'sprint'. Onlang schreef ik weer eens iets lelijks en heel doms over scrum en toen werd ik ervan beticht dit alleen maar anoniem te durven schrijven. Geen naam bij de ractie. Het komt vast goed, heb er vertrouwen in.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-18T11:44:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.