Digitale bank Bunq neemt biometrie af van Veridium

Mobiele app met handherkenningstechnologie

Dit artikel delen:

De digitale bank Bunq neemt biometrische verificatie van Veridium in gebruik. Het gaat om de handherkenningsoplossing '4 Fingers Touchless ID'. Met deze nieuwe vorm van biometrische verificatie spelen Bunq en Veridium in op de vraag naar veilig mobiel bankieren.

Biometrie is de veiligste manier om de identiteit van een gebruiker te verifiëren, stellen beide partijen. Ali Niknam, algemeen directeur en oprichter van Bunq, vertelt dat zijn bedrijf tot nu toe voor het verifiëren van betalingen gebruik maakte van gezichtsherkenning en vingerafdrukken. 'Samen met Veridium introduceren we betalingen via handherkenning. Deze baanbrekende technologie presenteren we in onze nieuwe apps.'

Rutger Slager, directeur Veridium Benelux: 'De Bunq-apps maken nu gebruik van '4 Fingers Touchless ID' en onze biometrische authenticatie-oplossing Veridium ID. Volgens ons is dit een primeur binnen de financiële sector in Nederland. Met de camera van je telefoon scan je vier vingers van één hand. Door gebruik te maken van je flits werkt de techniek ook in het donker. Oudere technieken als vingerprint-, gezichts- en stemherkenning zijn afhankelijk van temperatuur, licht of geluid. Met '4 Fingers' hebben we een technologie ontwikkeld die daar onafhankelijk van is.'

Bedrijven

Het hoofdkantoor van Veridium is gevestigd in Engeland. Daarnaast heeft Veridium verkoop- en implementatie vestigingen in de Verenigde Staten, Nederland en Roemenië. In Nederland faciliteert softwarebedrijf Stb uit Houten de distributie van de software in de Benelux en gebruikt het product zelf als tweefactor-authenticatie voor zijn zorgplatform.

Bunq is eind 2015 als digitale bank van start gegaan. Het openen van een rekening is gratis voor particulieren. Zakelijke klanten betalen uitsluitend voor gebruik. Bunq is opgericht door Ali Niknam, die zijn sporen heeft verdiend met het opbouwen van domeinnaam en webhostingbedrijf TransIP. Daarin stapte afgelopen augustus de Zweedse investeerder EQT Mid Market Investment Strategy in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-17T08:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.