Managed hosting door True

Twee miljoen Nederlanders gehackt in 2016

26 procent deelt veilige wachtwoorden met anderen

 

Beveiliging

Van de Nederlanders is 11 procent, zo’n twee miljoen mensen, in het afgelopen jaar gehackt. Verder gebruikt 42 procent alleen een wachtwoord als het vereist is en maakt 55 procent gebruik van een veilig wachtwoord op elk account. Meer dan een kwart, 26 procent, deelt deze veilige wachtwoorden echter met anderen, waardoor het effect weer teniet wordt gedaan. Dit blijkt uit het jaarlijkse cybersecurityrapport van Norton, een dochteronderneming van Symantec.

De wachtwoorden die gedeeld worden zijn volgens de onderzoekers vaak de wachtwoorden van laptops, telefoon en e-mailsaccounts, wat volgens hen nog gevaarlijker is aangezien veel wachtwoorden staan opgeslagen op deze devices of op het eigen mailaccount.

De analisten menen ten slotte dat het verontrustend is dat 29 procent van de Nederlanders de gegevens van hun bankrekening deelt. Dit percentage ligt hoger in vergelijking met de rest van de wereld, waar het zo’n 20 procent is. 

Voor het rapport zijn zo'n 21.000 consumenten wereldwijd ondervraagd, met meer dan zesduizend respondenten in Europa.  

Verander-je-wachtwoorden-dag

Vandaag, 24 november, is het weer 'Verander-je-wachtwoorden-dag'. Op de website van Wachtwoordbewust staan tips voor een sterk wachtwoord en kun je controleren of een wachtwoord wel voldoet aan de eisen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5886020). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×