Fox-IT helpt Swift met cyberbeveiliging

Dit artikel delen:
Aanpakken cybercrime

Swift heeft een samenwerking lopen met Fox-IT. De Nederlandse cyberbeveiliger gaat de in Brussel gevestigde organisatie achter het internationale betalingsverkeer helpen aan een betere ict-beveiliging. Beide bedrijven maakten dit bekend tijdens het Belgische staatsbezoek aan Nederland. Het internationale betalingssysteem van Swift is de laatste tijd regelmatig gehackt.

Fox-IT werkt nauw samen met Swift op het gebied van cyberveiligheid en, samen met BAE Systems, ondersteunt het zijn partner bij het toepassen van het Customer Security Programme (CSP) van de coöperatie.

In aanwezigheid van minister-president Geert Bourgois, minister-president Rudi Vervoort, staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem van België en van Liliane Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van Nederland, tekenden Swift en Fox-IT een memorandum van overeenstemming ter bevestiging van hun samenwerking om Swift’s cyberveiligheidsinspanningen te ondersteunen.

De samenwerking loopt al sinds juni van dit jaar met als doel de veiligheid van het internationaal bankieren te versterken. Een paar maanden geleden bleek dat bij het Swift-betalingssysteem weer diverse hacks waren uitgevoerd. Bij een aantal banken waren deze aanvallen succesvol en is geld buitgemaakt. Dat meldde persbureau Reuters op basis van een brief naar Swift-gebruikers.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-30T11:52:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.