Managed hosting door True

Rotterdam maakt scholieren bewust van cyberrisico's

 

Haven Rotterdam

Deloitte heeft in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam veertig scholieren een dag lang lesgegeven in de risico's van internet. Ze leerden onder meer hoe hackers te werk gaan. Het evenement Hacklab Highschool dat op 29 december 2016 werd georganiseerd, moet de jongeren meer bewustzijn bijbrengen en kennis bieden over cybersecurity en manieren waarop hackers te werk gaan.

Het hackingsevenement is een initiatief dat voorkomt uit een samenwerking tussen de zeehavenpolitie, Gemeente Rotterdam, Deltalinks en Havenbedrijf Rotterdam om het bewustzijn van digitale veiligheid te vergroten.

Het maakt onderdeel uit van het informatieplatform FERM dat eind november 2016 is gestart. Dat moet bedrijven concrete informatie geven over het beschermen van hun digitale omgeving.  

De vijftig kinderen tussen de 10 en 16 jaar kregen in de Maastoren les van ethische hackers van Deloitte. Aan de hand van opdrachten en vraagstukken werd een dag uit het leven van een hacker getoond en hoe gemakkelijk het is om op het internet informatie te vinden waarmee kan worden ingebroken in systemen. Daarnaast leerden de scholieren hoe belangrijk het is om hun apparaten te beveiligen. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5913413). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×