Anti-virussoftware kan niet overweg met 64-bit Windows

Dit artikel delen:

Windows XP Professional x64 Edition lijkt extra gevoelig voor virussen. Bekende anti-virussoftwarepakketten als Norton en McAfee kunnen niet overweg met het besturingssysteem.

De gebruikers van de nieuwe 64-bit versie van Microsofts besturingssysteem Windows XP Professional x64 Edition, beschikken niet over de optie om Norton of McAfee antivirus software te installeren. Installeren van Norton Internet Security 2005 voor consumenten geeft op de 64-bit Windows-versie een foutmelding waarin staat dat het product niet kan worden geïnstalleerd. Ze worden doorverwezen naar een internetbladzijde waarop staat: Symantec verkoopt momenteel geen consumentenproducten die gecertificeerd zijn voor compatibiliteit met 64-bit-processors en besturingssystemen. Een vergelijkbaar bericht verschijnt wanneer iemand McAfee-beveiligingsproducten probeert te installeren.

Symantec heeft eerder verklaard dat het 64-bit Windows zal ondersteunen in zijn antivirus-product voor bedrijven, maar geeft daarvoor geen verwachte lanceringsdatum. McAfee’s website vermeldt zelfs de laatste versie van Microsofts besturingssyteem niet.

Microsoft lanceerde vorige week de 64-bit versies van zijn XP Professional en Server 2003 producten op de WinHEC conferentie in Seattle. Wie na 31 maart 2005 een desktop-systeem heeft gekocht dat 64-bit software kan draaien en dat Windows XP Pro meegeleverd kreeg, kan een gratis upgrade aanvragen. Hij of zij moet wel betalen voor de transportkosten. Dit aanbod blijft nog geldig voor toekomstige aankopen tot 31 juli.

Later dit jaar komt Microsoft zelf met een antivirus service, maar vooralsnog weigert de producent daarover verdere details te geven, zoals ondersteuning voor 64-bit Windows. Een woordvoerster stelt dat Windows XP Professional x64 Edition en Windows Server 2003 x64 Edition op zich al veiliger zijn dan de meeste Windows-software die momenteel in gebruik is. Beide nieuwe technologieën bevatten de verbeterde beveiliging die eerder beschikbaar was via Service Pack 1.

Rob Enderle, hoofdanalist van de Enderle Group, waarschuwt dat Symantec en McAfee 30 tot 180 dagen nodig zouden kunnen hebben om beveiligingssoftware voor 64-bit Windows te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

hallo ik had de vraag waar ik de 64 bits editie van windows kon bestellen ik kan het namelijk nergens vinden

gewoon op de site van Microsoft

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-02T11:35:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.