Beveiligingsproblemen op InfoSecurity Europe

Dit artikel delen:

De InfoSecurity Europe, die vorige week plaatsvond in Groot-Brittannië, leverde gênante taferelen op. Twee deelnemende bedrijven onthulden zware beveiligingsproblemen bij enkele ander standhoudersonthulden.

Kensington, producent van beveiligingstechnologie voor laptops, onderzocht op gezette tijden de beveiliging in de beurshal. Zo ontdekte het bedrijf dat minder dan de helft van de computers op de stands was uitgerust met een of andere fysieke beveiliging tegen diefstal.
“Tenminste 70 procent van de laptops op de stands stond te draaien zonder toezicht, onbeveiligd en makkelijk toegankelijk voor iedereen die voorbij wandelde en zo'n laptop dus zonder problemen zou kunnen meenemen”, zegt Ian Neale, corporate sales manager bij Kensington.
“Het is ironisch dat deze softwarebedrijven oplossingen verkopen om waardevolle gegevens te beschermen, maar helemaal geen aandacht schenken aan het feit dat gegevens het eenvoudigst te stelen zijn door het toestel waarop ze staan, mee te nemen.”

Ook de bezoekers bleken zich erg nonchalant te gedragen. PR-bedrijf Cohesive Communications posteerde een medewerker buiten het congresgebouw rond het uur waarop de beurs zou sluiten, om de bezoekers te vragen naar hun badges. “150 van de 200 mensen gaven mij hun badges”, zegt Kira Hutchinson, senior account executive bij Cohesive.
“Ik droeg ik geen enkele teken dat mij identificeerde als een organisator, en toch gaf iedereen mij zijn ingangsbewijs dat  door weer zou kunnen worden gebruikt om binnen te gaan.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-03T12:01:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.