Bart Jacobs wint Surf Security en Privacy Award

Dit artikel delen:
Bart Jacobs en Wim Biemolt

Bart Jacobs (links) en Wim Biemolt

Professor Bart Jacobs van de Radboud Universiteit heeft de Surf Security en Privacy Award 2017 ontvangen. Jacobs krijgt de award voor zijn verdiensten op het gebied van security en privacy. Naast zijn onderzoekswerk prijst de jury Jacobs’ bijdrage aan de discussie over security en privacy in het publieke domein. ‘Zijn artikelen in de pers en optredens op tv zijn noodzakelijk voor de bewustwording over deze onderwerpen.’

De Surf Security en Privacy Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, initiatief of idee met een substantiële bijdrage aan het collectieve beveiligingsniveau van de Nederlandse hogeronderwijs- en onderzoeksinstellingen. De prijs, die 2500 euro bedraagt, is uitgereikt tijdens de Surf Security- en Privacyconferentie van Surfcert, Scirt en Scipr, die dit jaar in Wageningen heeft plaatsgevonden. Het geldbedrag kan Bart Jacobs gebruiken voor zijn werk op security- en privacygebied en draagt zo direct bij aan een veiliger internet.

‘Professor Jacobs heeft veel belangrijk werk verricht op het gebied van internetsecurity en privacy’, meent Wim Biemolt, voorzitter van Surfcert. ‘Voorbeelden hiervan zijn het vernieuwende securityonderzoek naar de OV-chipkaart, zijn inzet om attribuut-gebaseerde privacyvriendelijke authenticatie (IRMA) voor elkaar te krijgen en meer recent het PEP-project (security en privacy in personalised medicine). Het is belangrijk dat zulk onderzoek wordt gestimuleerd.’

Security en Privacy Award

De Security en Privacy Award is een initiatief van Surfcert, de Surf Community voor Informatiebeveiliging en Privacy (Scipr), en de Surfnet Community van Incident Response Teams (Scirt). Met de Surf Security en Privacy Award wil Surf personen of initiatieven uit zijn doelgroep speciale aandacht geven en belonen voor hun waardevolle bijdrage hieraan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-10T16:09:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.