Palo Alto Networks koopt LightCyber

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse Palo Alto Networks neemt het Israëlische LightCyber over voor 105 miljoen dollar (ruim 99,6 miljoen euro). Dat beveiligingsbedrijf levert een technologie om cyberaanvallen op te sporen op basis van gedragsanalyse. LightCyber heeft zijn emea-kantoor gevestigd in Amsterdam-Duivendrecht.

LightCyber is in 2012 opgericht door securityexperts Giora Engel en Michael Mumcuoglu. Het bedrijf levert een platform dat gedragspatronen binnen het bedrijfsnetwerk analyseert. Dat doet het op basis van machine learning. Dit stelt gebruikers in staat om cyberaanvallen op basis van een gedragsafwijking op te sporen.

Met de overname van kan Palo Alto Networks een platform bieden dat cyberaanvallen in meerdere stadia kan opsporen. De Amerikaanse beveiligingsbedrijf gaat de LightCyber-oplossing integreren in zijn securityplatform. Dit wordt naar verwachting eind 2017 afgerond. In de tussentijd blijft Palo Alto Networks de producten van LightCyber aanbieden en levert het support aan bestaande klanten. De zeventig werknemers zullen zich bij Palo Alto Networks voegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-01T10:02:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.