McAfee staat weer op eigen benen

Dit artikel delen:
cybersecurity

De Amerikaanse ict-beveiliger McAfee opereert vanaf vandaag weer als een zelfstandig bedrijf. Afgelopen september maakte moederbedrijf Intel bekend een belang van 51 procent te verkopen aan TPG Capital voor 4,2 miljard dollar. Die transactie is nu officieel afgerond, waarbij een andere investeerder, Thoma Bravo, via een overeenkomst met TPG deelneemt als minderheidsinvesteerder.

Voormalig Intel Security-manager Chris Young gaat het 'nieuwe' McAfee leiden. TPG-partner Bryan Taylor wordt chairman of the board. Er werken bij McAfee - zo'n dertig jaar geleden opgericht door de roemruchte ict-ondernemer John McAfee - ruim 7.500 man. 

Intel, dat McAfee in 2011 overnam, behoudt dus een aandeel van 49 procent. Met de hulp van de nieuwe investeringspartners wil McAfee verder investeren in haar ict-beveiligingsplatform en zo kunnen inspelen op de wereldwijde groeikansen op het gebied van cybersecurity.
Volgens Intel-topman Brian Krzanich, blijft zijn concern nauw samenwerken met McAfee, onder andere door de integratie van de security- en privacyfunctionaliteit van McAfee in Intels producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-04T12:14:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.