Batina hoogleraar Security of Small devices Radboud

Dit artikel delen:

Lejla Batina

Lejla Batina is op 15 maart benoemd tot hoogleraar Security of Small devices aan de Faculteit der Natuurkunde, Wiskunde en Informatica van de Nijmeegse Radboud Universiteit. Ze werkt sinds 2009 bij de Digital Security-groep van de afdeling Informatica aan de onderwijsinstelling, waar ze onderzoek doet naar toegepaste cryptografie en beveiliging van hardware.

In het bijzonder bestudeert Batina de veiligheid van chipkaarten en rfid (radio frequency identification)-tags. Hiermee is van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van speciale stickers.

Als hoogleraar binnen het Institute for Computing and Information Sciences geeft ze onderwijs binnen de bacheloropleiding Informatica en Cyber Security en de gezamenlijke masteropleiding Cyber Security met de TU Eindhoven. 

Cryptograaf

Batina heeft een partnerschap opgebouwd met de Nederlandse security-industrie door samen te werken met Delftse security-ondernemingen als Riscure en Brigtsight. Ook heeft ze contacten met de halfgeleiderindustrie via de Nijmeegse elektronicafabrikant NXP.  

De securityspecialist behaalde in 1995 haar Masterdiploma wiskunde aan de Universiteit van Zagreb. Ze volgde de ontwerpersopleiding van de TU in Eindhoven, waar ze in 2001 afstudeerde. Hierna ging ze aan de slag als cryptograaf bij Pijnenburg-Securealink in Vught.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-05T11:19:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.