Computable-debat dataveiligheid op Overheid 360°

Dit artikel delen:
cybersecurity

Databeveiliging en dataveiligheid binnen de overheid is actueler dan ooit. Computable wijdt tijdens Overheid 360°, het jaarlijkse congres over informatiemanagement binnen de overheid, een debat aan dit thema. Verschillende Computable-experts gaan onder leiding van hoofdredacteur Sander Hulsman met elkaar in debat over de it-beveiliging binnen overheden. Registratie voor het congres, dat plaatsvindt op 17 mei 2017, is vanaf vandaag geopend.

Hulsman: ‘Tijdens het debat gaan we in op dataveiligheid en geven we worst cases-voorbeelden. Uiteraard reiken we ook handvatten uit om de problemen op te lossen en beleid te ontwikkelen. Hierbij staan we vooral stil bij hoe gemeenten kunnen leren van grotere overheidsinstanties, die op dit vlak vaak al verder zijn. Daarnaast blikken we terug op de meldplicht datalekken die vanaf 1 januari 2016 in werking is getreden en kijken we vooruit naar de GDPR-wetgeving die vanaf mei 2018 geldt. Ook staan we stil bij privacy: wie is er verantwoordelijk en hoe kun je de privacy van burgers beschermen?’

Het Computable-debat vindt plaats van 10.15-11.00 uur in de Expedition in de Jaarbeurs. 

Sprekers

Tijdens Overheid 360° bieden professionals een kijkje in de keuken. Zo vertelt Edwin Boender, accountmanager bij gemeentesteunpunt Digitale Agenda 2020, hoe je de digitale agenda kunt bepalen.

Rita Berghuis en Mariëlle Hulsegge, beiden adviseur informatiebeleid en –beheer bij de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen, vertellen over een nieuw dienstverleningsmodel, de harmonisering van de afdeling I&A en de bijbehorende cultuurverandering.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: city intelligence bij de gemeente Zwolle, opendata bij waterschap Rivierenland en cloud, digitale transformatie, security en datascience. 

Big data, augmented reality en artificial intelligence

Paul Verdult, brandmanager bij Jaarbeurs: ‘We leven in een turbulente tijd. De complexiteit van informatievoorziening neemt toe, de rijksoverheid decentraliseert en centraliseert tegelijkertijd, en grote gemeenten verstedelijken. Oftewel: de taken van gemeenten veranderen continu. Dat roept maatschappelijke vragen op. Wat heb je als overheidsorganisatie nodig om deze maatschappelijke opgaven aan te pakken? En welke rol speelt ict hierin? Overheid 360° geeft bezoekers antwoord op deze vragen.’

Verdult vervolgt: ‘We staan stil bij ontwikkelingen als informatietechnologie en (big-)data, maar ook augmented reality en artificial intelligence bieden kansen. Zo zorgt informatietechnologie voor sneller samenwerken met interne en externe partners, en wordt data steeds essentiëler voor strategische keuzes. It’ers bieden we ten slotte inzichten in hoe it of nieuwe technologie als virtual reality, augumented reality, blockchain en datascience en een goede informatievoorziening kan bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen van de overheid.’

Overheid 360°

Overheid 360° vindt plaats op woensdag 17 mei 2017 van 9.00 uur tot 18.00 uur in Jaarbeurs Utrecht. Het congres heeft als thema ‘Slimme ict voor maatschappelijke opgaven’. Bijbehorende onderliggende thema’s zijn nieuwe samenwerkingen, technologische ontwikkelingen en organisatieverandering.

Het congres richt zich op (it)-medewerkers van gemeenten, overheden en publieke organisaties. Het gaat hierbij zowel om bestuurders als om beleidsmedewerkers, specialisten, hoofden en uitvoerend ambtenaren. Bezoekers kunnen zich gratis aanmelden via de website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-10T10:54:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.