Zivver ontvangt 3 miljoen euro voor groeiplan

Dit artikel delen:
Investering

Zivver, leverancier van een beveiligingsdienst voor zakelijke e-mails, chats en het delen van bestanden, krijgt een investering van drie miljoen euro. Het geld komt van investeringsfonds henQ en bestaande investeerders. Het bedrag wordt onder meer gebruikt voor de doorontwikkeling van het product, uitbreiding in de zorg en bij gemeenten. Ook bekijkt het bedrijf de kansen voor Europese uitbreiding en dienstverlening binnen nieuwe sectoren, zoals zakelijke dienstverleners.

Dat stelt Zivver in een persbericht. Het bedrijf levert software as a service (SaaS) voor veilig e-mailen, chatten en bestanden delen voor bedrijven en organisaties. Het gaat om een dienst die op basis van de inhoud van berichten en informatie de beveiligingsrisico's in kaart brengt.

De leverancier: 'Voordat de gebruiker op ‘verzenden’ klikt, controleert de oplossing of het bericht en de bijlagen gevoelige informatie bevatten. Ook checkt de software of het logisch is dat de verzender deze informatie aan deze specifieke ontvanger stuurt.'

Zivver kan de informatie automatisch versleutelen en verzekert dat alleen de verzender en ontvanger toegang hebben. Als er toch iets misgaat, kan de gebruiker het bericht volgens de leverancier eenvoudig terugtrekken. Verzenders krijgen waarschuwingen met kleurcoderingen en stellen de beveiliging van een bericht met enkele muisklikken in.

'Ontvangers hoeven niets te installeren, hebben geen account nodig en hoeven geen wachtwoord te onthouden', aldus Zivver in een toelichting. De software is beschikbaar met een plug-in voor Outlook en een app voor tablets en smartphones.

Hackers

Volgens de leverancier ligt de focus bij veilige communicatie bij veel organisaties vooral op het op afstand houden van hackers. 'Dat is inderdaad belangrijk, maar niet genoeg. Medewerkers veroorzaken vaak onbedoeld meer dan vijftig procent van alle datalekken. Daar helpt geen enkele versleuteling tegen.'

De startup ziet dat organisaties, ook in de zorg, massaal reguliere e-mail, gratis chatdiensten en online-diensten gebruiken voor bestandsoverdracht. Met de nieuwe meldplicht datalekken en Europese regelgeving rondom databeheer die in 2018 ingaat, maken veel organisaties zich klaar om de beveiliging van privacygevoelige data op te voeren.

Meldplicht datalekken

De leverancier: 'In Nederland is in 2016 de Wet bescherming persoonsgegevens aangescherpt. Bekend is vooral de meldplicht bij datalekken. In 2016 meldden organisaties zo’n zesduizend lekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat zijn er bijna twintig per dag. Waarschijnlijk is dit het topje van de ijsberg. Eén datalek kan betekenen dat gegevens van duizenden personen op straat liggen.'

Volgens de leverancier zit daar vaak medische en persoonsgevoelige informatie tussen zoals het burgerservicenummer (bsn). 'Veertig procent van de datalekken komt voort uit de zorg en de publieke sector. Vanaf mei 2018 geldt strengere privacywetgeving in de hele Europese Unie. Boetes voor falende bescherming van persoonsgegevens lopen dan op tot vier procent van de omzet van bedrijven. Reputatieschade en herstelkosten komen daar nog bij', waarschuwt Zivver.

Zivver

Zivver, opgericht in 2015, telt twintig werknemers. Het product is opgebouwd rondom de pijlers: voorkomen van datalekken, gebruiksgemak en regie. De oprichters zijn als strategisch adviseurs in de zorg werkzaam geweest bij adviesbureau Gupta Strategists.

Op dit moment maken onder meer GGZ Rivierduinen, ziekenhuis St. Jans Gasthuis en gemeente Gooise Meren gebruik van het beveiligingsplatform voor online-communicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-19T12:07:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.