Cyberark betaalt 42 miljoen dollar voor Conjur

Dit artikel delen:
cybersecurity

Het Israëlische securitybedrijf Cyberark heeft de Amerikaanse private ontwikkelaar van DevOps-securitysoftware Conjur overgenomen. De onderneming telt 42 miljoen dollar voor het bedrijf neer. Met de technologie van Conjur wil Cyberark als enige een grootzakelijke oplossing aanbieden voor het beveiligen van DevOps-levenscycli, door gevoelige informatie af te schermen en machine-identiteiten te beheren.

‘DevOps-processen stellen bedrijven in staat veel efficiënter en sneller te werken, maar ze zorgen ook voor veel verder reikende risico’s door de hele organisatie’, aldus Udi Mokady, ceo van Cyberark. ‘Door de overname van Conjur zijn we nu als eerste in staat om die risico’s af te schermen middels een privileged accounts security-oplossing en secrets-management voor eigen datacenters, cloud en DevOps.’

Omzetgroei

Het nieuws van de overname valt samen met het bericht dat Cyberark in het eerste kwartaal van 2017 een omzet heeft geboekt van 59 miljoen dollar. Dit is een groei van 26 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het operationele inkomen was zes miljoen dollar. Vorig jaar was dat 6,2 miljoen dollar. De nettowinst was in het eerste kwartaal 7,5 miljoen dollar of 21 dollarcent per aandeel. Dit is een groei ten opzichte van de 4,3 miljoen dollar of twaalf dollarcent per aandeel van het jaar daarvoor.

Cyberark is een beveiligingsbedrijf dat zich richt op het tegengaan van aanvallers die zich al in het netwerk bevinden. Het hoofdkantoor staat in Petach Tikvah, Israël, andere kantoren bevinden zich in de VS, Europa, Azië en Japan. In Nederland heeft het bedrijf een vestiging in Amstelveen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-15T10:02:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.