Upgrade Visa-technologie gaat identiteitsfraude tegen

Onderdeel is de ondersteuning van Visa 3-D Secure 2.0

Dit artikel delen:
Rekening online betalen

Visa, aanbieder van betalingstechnologie, kondigt een upgrade aan van de Verified by Visa-dienst. De opwaardering, die in 2019 voltooid wordt, maakt het voor financiële instellingen en retailers eenvoudiger de identiteit van een consument vast te stellen en fraude tegen te gaan tijdens online-bestedingen via desktop of mobiele devices.

Onderdeel van de upgrade is de ondersteuning van Visa 3-D Secure 2.0, de nieuwste versie van het beveiligingsplatform dat Visa als eerste ontwikkelde en de basis vormt van de Verified by Visa-service.

Gegevensuitwisseling

Visa heeft een samenwerkings- en communicatiekanaal ontwikkeld waar informatie realtime is te delen. Hiermee is het voor winkeliers en kaartuitgevers eenvoudiger gegevens uit te wisselen, aangezien ze nu gebruik maken van een groter aantal transactiegegevens, zoals type apparaat en verzendadres. Dit stelt retailers en financiële instellingen in staat de identiteit van klanten nauwkeuriger en realtime vast te stellen.

‘Authenticatietechnologieën hebben een lange weg afgelegd sinds de begindagen van magneetstrips en handtekeningen. Onze manier van betalen is veranderd, en daarmee de behoefte aan innovatie om transacties veilig te laten verlopen’, vertelt Mike Lemberger, senior vicepresident product solutions Europe bij Visa. ‘We kunnen nu een verbeterde authenticatie-service aanbieden die de betalingen nog sneller en veiliger maakt.’

De upgrade moet in april 2019 afgerond zijn. ‘Retailers en kaartuitgevers zijn nu bezig met de implementatie van het systeem, en verwacht wordt dat de eerste winkeliers het systeem in de tweede helft van 2017 gaan gebruiken’, besluit Lemberger.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-31T10:16:00.000Z Christel Dieleman