Linux-beveiliger Immunix over naar Novell

Dit artikel delen:

Novell heeft Immunix overgenomen, een leverancier van beveiligingstechnologie voor Linux. Belangrijkste product van deze softwarebouwer is AppArmor.

De nieuwe naam van de beveiligingssoftware wordt Novell AppArmor powered by Immunix. Het product beschermt zowel het Linux-besturingssysteem als Linux-toepassingen tegen externe en interne aanvallen, virussen en schadelijke toepassingen. Dat moet bedrijven in staat stellen hun belangrijke bedrijfsgegevens te beschermen, hun kosten voor netwerkbeheer te verlagen en te voldoen aan de wettelijke regels.

“De klanten van Novell zullen 's nachts beter slapen als ze weten dat hun toepassingen beschermd zijn”, aldus Jack Messman, ceo van Novell.
Novell AppArmor werkt proactief: het blokkeert aanvallen voor ze het systeem kunnen aantasten. Daardoor wordt het installeren van patches een onderdeel van het geplande systeemonderhoud, in plaats van een ingreep bij noodgevallen.


AppArmor omvat een reeks vooraf vastgelegde beveilingsrichtlijnen voor populaire toepassingen zoals internet, e-mail en login op afstand. Daarnaast zijn er ook wizards die het creëren en uitvoeren van beveilingsrichtlijnen moeten vereenvoudigen. Met de ingebouwde rapporteringmogelijkheden en waarschuwingsfuncties moeten it'ers snel en eenvoudig het beveiligingsbeleid van hun bedrijf kunnen volgen, en meteen een melding ontvangen wanneer er toch een inbraak plaatsvindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-11T13:51:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.