Mr. Gonsalvesprijs open voor bestrijders cybercrime

Dit artikel delen:
troffee

De organisatie achter de Mr. Gonsalvesprijs zoekt naar geslaagde praktijkvoorbeelden in de aanpak van cybercriminaliteit. Dit jaar gaat de prijs voor de vernieuwing van de rechtshandhaving namelijk naar een succesvolle bestrijder van cybercrime. Kandidaten melden zich (tot 1 oktober) aan via www.gonsalvesprijs.nl. De minister van Veiligheid en Justitie reikt op maandag 13 november de Mr. Gonsalvesprijs uit.

De Mr. Gonsalves Nationale Innovatieprijs voor Rechtshandhaving wordt elke twee jaar toegekend. De prijs is een initiatief van het curatorium van de Mr. Gonsalvesprijs en van ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat. De prijs is vernoemd naar wijlen mr. Rolph Gonsalves, misdaadbestrijder en voormalig topman van het Openbaar Ministerie (OM).

Dit jaar wordt voor de prijs speciaal gezocht naar succesvolle voorbeelden in de aanpak van cybercriminaliteit. De jury is overigens nadrukkelijk op zoek naar initiatieven waarin private partijen een rol spelen. De winnaar van de Mr. Gonsalvesprijs krijgt een sculptuur van de Amsterdamse kunstenares Hannah van Munster, die in opdracht van het curatorium is vervaardigd.

Winnaars

De Mr. Gonsalvesprijs werd in 2005 voor het eerst uitgereikt. Eerdere winnaars waren de unit Multi-Etnisch Politiewerk van de Politie Haaglanden; het project SMS-Alert van de Politie Midden- en West-Brabant; de ME van Amsterdam (in de persoon van politieman Leen Schaap); Emergo, een samenwerkingsproject om de zware criminaliteit op de Amsterdamse Wallen te bestrijden en de Dienst Justitiële Inrichtingen voor de modernisering van het gevangeniswezen.

In 2015 won de Politie Eenheid Den Haag de prijs met haar aanpak van radicalisering en terrorisme.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-11T16:21:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.