Gouden tijden beveiligingstechnologie in West-Europa

Dit artikel delen:

Volgens marktonderzoeker IDC zal de West-Europese markt voor beveiligingstechnologie tegen 2009 meer dan 1,4 miljard dollar waard zijn. In 2004 had die markt een omvang van ongeveer 625 miljoen dollar.

Dat komt neer op een jaarlijkse groei van 18 procent. IDC bestudeerde drie categorieën beveiligingstechnologie: firewalls/VPN, inbraakdetectie en -preventie (ID&P) en unified threat management (UTM). Vooral UTM blijkt in de lift te zitten: die categorie zal tussen 2004 en 2009 met 61 procent groeien.

“De komende jaren vindt er een grondige verschuiving plaats in de West-Europese markt voor beveiligingstoepassingen”, zegt Oliver Harcourt, analist bij IDC. "In 2004 domineerden firewall/VPN-beveiliging de markt als de grootste categorie, maar in de loop van de komende jaren zal dat marktaandeel worden aangevreten door ID&P en vooral door UTM-toepassingen. In 2009 is UTM de grootste categorie, met een aandeel van ongeveer 50 procent van de totale marktomzet.”

Vooral voor UTM-technologie met meerdere beveiligingsmogelijkheden, verwacht IDC een snelle groei. “Dat heeft te maken met de extra voordelen die deze technologie biedt, zoals een beperking van de complexiteit en van de kosten, een gecombineerde bescherming tegen blended threats, en flexibiliteit. Leveranciers moeten zich bewust zijn van het feit dat er vooral van kleine en middelgrote bedrijven naar verwachting een grote vraag zal komen naar nieuwe UTM-oplossingen”, zegt Thomas Raschke, program manager voor European Security Products and Strategies bij IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-12T15:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.