Nieuwe versies van Mytob-wormen doemen op

Dit artikel delen:

De makers van de Mytob-wormen blijven pogingen ondernemen om zoveel mogelijk kwaadaardige code over het internet te verspreiden. Met de twee nieuwe varianten (CU en CX), bestaat deze wormenfamilie nu al uit 103 leden.

Het grote gevaar van de Mytob-wormen ligt in het feit dat ze hackers de mogelijkheid verschaffen om controle krijgen over de geïnfecteerde computers. "De werkelijke bedoeling van de makers van deze wormen is een netwerk van geïnfecteerde computers te vormen die ze samen kunnen controleren. Dit laat de makers toe om bijvoorbeeld dezelfde spyware te installeren op honderden computers tegelijkertijd, wat een aanzienlijke financiële opbrengst kan genereren voor de virusauteurs", zegt Luis Corrons, directeur van antivirusbedrijf PandaLabs.

De nieuwe varianten van Mytob lijken sterk op hun voorgangers. Ze verspreiden zich via e-mail in berichten die waarschuwingen voor problemen met e-mail accounts of verstuurde berichten simuleren. Mogelijke onderwerpen van de e-mails waarin de wormen verzonden worden zijn: Your email account access is restricted of Your Email Account is Suspended For Security Reasons. Het tekstbericht in de e-mail is bijvoorbeeld: To unblock your email account access, please see the attachment of We have suspended some of your email services, to resolve the problem you should read the attached document. De bijlage van het bericht, dat de worm bevat, heeft namen als email-info, email-text of email-doc.

Bezorgde computergebruikers kunnen hun computer scannen en desinfecteren met de gratis tool Panda ActiveScan, via de website van Panda Software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-13T13:01:00.000Z Redactie Computable/Data News