Managed hosting door True

Politie zoekt nieuwe bestrijders cybercrime

Prinsjesdag 2017

 

De politie gaat nieuw personeel werven om de capaciteit voor de aanpak van cybercrime op landelijk en regionaal niveau te versterken. Ook is het streven meer onderzoeken naar cybercrime te starten: 310 reguliere zaken en vijftig complexe. Ransomware krijgt volgend jaar extra aandacht. De wereldwijde aanval Wannacry in mei van dit jaar is mede aanleiding hiervoor. Dit blijkt uit de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie voor 2018.

Opsporingsinstanties krijgen ruimere mogelijkheden cybercrime te bestrijden na inwerkingtreding van de wet Computercriminaliteit III. Verder wordt gewerkt aan betere, directe internationale samenwerking met internet service providers. Ook is er aandacht voor een betere grensoverschrijdende aanpak.

Banken, energiebedrijven, drinkwaterbedrijven en andere aanbieders in de vitale infrastructuur krijgen volgend jaar een beveiligingsverplichting. Ze moeten passende maatregelen nemen tegen beveiligingsrisico’s. Ernstige incidenten dienen te worden gerapporteerd. Nederland volgt hiermee de Europese Netwerk en Informatie Beveiligingsrichtlijn (NIB-richtlijn).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6204523). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×