Managed hosting door True

Nederland ICT blij met securitygeld voor mkb

Prinsjesdag 2017

 

Duimen

Brancheorganisatie Nederland ICT is enthousiast over de door het kabinet aangekondigde investering van 2,5 miljoen euro in cybersecurity voor mkb’ers. Dit gebeurt via het Digital Trust Center. Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, geeft haar visie op de miljoenennota.

‘Het kabinet stelt in totaal 26 miljoen euro beschikbaar voor cybersecurity. Dit is bedoeld voor het aanpakken van cyberspionage en -sabotage, de bestrijding van cybercrime en voor het opzetten van een Digital Trust Center (DTC). Het centrum helpt ondernemers hun eigen cybersecurity te organiseren en zet zich in voor het tegengaan van cyberspionage en andere vormen van cybercrime.

Via de publicatie van de miljoenennota geeft het kabinet gehoor aan de oproep die wij vorig jaar, via het manifest ‘Groei door digitalisering’, deden om meer aandacht te besteden aan cybersecurity voor het mkb. Wij zijn te spreken over de extra inzet van middelen voor cybersecurity. Zeker gezien de demissionaire status van het kabinet is dit een opsteker en een krachtig signaal dat cybersecurity een prioriteit is.

Nederland ICT hoopt dat het aangekondigde DTC ook van een nieuw kabinet de tijd en het budget krijgt om uit te groeien tot een organisatie die goede initiatieven op het gebied van cybersecurity aanjaagt en tevens op een toegankelijke wijze actuele, betrouwbare dreigingsinformatie met partners en bedrijven deelt én hen voorziet van concrete handelingsperspectieven.

Uiteindelijk verdient deze investering zichzelf weer terug, want de kosten van cybercrime lopen jaarlijks in de miljarden. Met een beter beveiligd mkb-bedrijfsleven zullen deze kosten aanzienlijk dalen’, aldus De Bruijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6205140). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×