Nederland ICT blij met securitygeld voor mkb

Prinsjesdag 2017

Dit artikel delen:
Duimen

Brancheorganisatie Nederland ICT is enthousiast over de door het kabinet aangekondigde investering van 2,5 miljoen euro in cybersecurity voor mkb’ers. Dit gebeurt via het Digital Trust Center. Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, geeft haar visie op de miljoenennota.

‘Het kabinet stelt in totaal 26 miljoen euro beschikbaar voor cybersecurity. Dit is bedoeld voor het aanpakken van cyberspionage en -sabotage, de bestrijding van cybercrime en voor het opzetten van een Digital Trust Center (DTC). Het centrum helpt ondernemers hun eigen cybersecurity te organiseren en zet zich in voor het tegengaan van cyberspionage en andere vormen van cybercrime.

Via de publicatie van de miljoenennota geeft het kabinet gehoor aan de oproep die wij vorig jaar, via het manifest ‘Groei door digitalisering’, deden om meer aandacht te besteden aan cybersecurity voor het mkb. Wij zijn te spreken over de extra inzet van middelen voor cybersecurity. Zeker gezien de demissionaire status van het kabinet is dit een opsteker en een krachtig signaal dat cybersecurity een prioriteit is.

Nederland ICT hoopt dat het aangekondigde DTC ook van een nieuw kabinet de tijd en het budget krijgt om uit te groeien tot een organisatie die goede initiatieven op het gebied van cybersecurity aanjaagt en tevens op een toegankelijke wijze actuele, betrouwbare dreigingsinformatie met partners en bedrijven deelt én hen voorziet van concrete handelingsperspectieven.

Uiteindelijk verdient deze investering zichzelf weer terug, want de kosten van cybercrime lopen jaarlijks in de miljarden. Met een beter beveiligd mkb-bedrijfsleven zullen deze kosten aanzienlijk dalen’, aldus De Bruijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-20T11:54:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.