Dataprotectieleverancier Datto opent kantoor in NL

Groei in Europa door toename msp-klanten

Dit artikel delen:

Gerrit-Jan van Wieren

Datto, leverancier van dataprotectieoplossingen, opent een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas en breidt het lokale team uit met vijf nieuwe medewerkers. Ook Duitsland krijgt een lokale vestiging in Frankfurt. Aanleiding hiervoor is de sterke groei van het bedrijf. Datto breidde naar eigen zeggen in de afgelopen twaalf maanden het aantal managed service provider-klanten (msp) in geheel Europa uit.

Het nieuwe Nederlandse kantoor wordt geleid door Gerrit-Jan van Wieren, salesdirecteur Benelux en Scandinavië. Van Wieren werkte eerder in verschillende sales- en marketingfuncties bij Iaso en LogicNow. Bij Datto wordt hij verantwoordelijk voor de ondersteuning van het kanaal via de msp’s en voor het uitbreiden van de Datto-activiteiten in de Benelux. ‘Met een 100-procent focus op het kanaal hecht Datto sterk aan het leveren van alle tools die partners nodig hebben om hun merken te bouwen, meer leads te genereren en meer deals te sluiten. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met onze partners om zo meer zaken te doen in de Benelux’, zegt Van Wieren.

Datto breidt zijn team in de Benelux verder uit met Hilbrand Wouters en Timon van der Laan als channel development managers Benelux, Bjorn Leenen als salesengineer voor de Benelux en Hanne Knippels als specialist op het gebied van leadgeneratie. 

Ransomware

De Datto-suite omvat databack-up en disaster recovery (bdr) en cloud-to-cloud-backupupservices voor SaaS-applicaties. Die worden veelal geleverd als een managed service door een managed service provider. ‘Door de recente ransomwareaanvallen, zoals WannaCry en NotPetya, staan de mogelijkheden van bedrijven om hun data snel en effectief te herstellen weer volop in de belangstelling’, zegt Andrew Stuart, managing director van Datto EMEA. ‘Dit stimuleert de belangstelling voor onze oplossingen en daardoor beschermen onze msp-partners meer data dan ooit in Europa.’

Het Amerikaanse Datto opende in juni 2016 een Europees hoofdkantoor in het Britse Reading. Het hoofdkantoor van Datto wereldwijd staat in Norwalk, Connecticut (VS). Andere vestigingen bevinden zich in Rochester, Boston, Portland, Toronto, Londen, Singapore, Sydney, Frankfurt en nu ook Amsterdam. De onderneming, die in 2007 is opgericht, telt ruim achthonderd medewerkers wereldwijd. Datto is een bedrijf dat uitsluitend via zijn zesduizend partners verkoopt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-29T09:06:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.