Secura is nieuwe naam Madison Gurkha

Dit artikel delen:

Het management van Secura. V.l.n.r. Dirk Jan van den Heuvel (managing director), Ralph Moonen (technical director), Remco Huisman (commercial director).

De Eindhovense beveiligingsspecialist Madison Gurkha heeft een nieuwe bedrijfsnaam: Secura. Met de naamsverandering wil het bedrijf zijn herpositionering onderstrepen: van een technisch it-beveiligingsbedrijf naar een kenniscentrum voor digitale beveiliging. Eerder dit jaar zijn de diensten van Madison Gurkha uitgebreid met het audit- en adviesportfolio van ITSX, de onderneming die Madison Gurka (Secura) in januari 2017 inlijfde.

Algemeen directeur Dirk Jan van den Heuvel over de nieuwe naam: ‘Het besluit om te rebranden naar Secura is meer dan alleen een naamswijziging. Als organisatie zitten we midden in de transitie van een technisch it-beveiligingsbedrijf met ethische hackers naar een kenniscentrum voor digitale beveiliging. We investeren in het ontwikkelen van onze diensten, r&d en het uitbouwen van ons team. Onlangs hebben we een nieuw kantoor geopend in Amsterdam om onze klanten in het westen van Nederland beter te bedienen. Daarbij investeren we in nieuwe tooling waarmee we verwachten ook meer internationale klanten van dienst te kunnen zijn.’

Certificeringsdiensten

Technisch directeur Ralph Moonen geeft aan om wat voor tooling het gaat: ‘We bouwen zelf tools voor de evaluatie van producten of protocollen. Dat an sich is nog niet zo bijzonder. Echter, we bouwen dit in een testproces, zodat er een teststraat ontstaat waarmee we efficiënt en effectief software en systemen kunnen evalueren. Op termijn verwachten we ook security test tools als product te gaan vermarkten. Ook denken we dat we op termijn meer (geaccrediteerde) certificeringsdiensten mogen bieden conform bepaalde standaarden. We draaien nu actief mee binnen de European Cyber Security Council (ECSO). Het is duidelijk dat, ook in Europa, er momentum is om te komen tot een betere baseline rond cybersecurity. Als bedrijf zullen we helpen daar meer invulling aan te geven. Op termijn verwachten we dat onze advies- en audit en onze security testing-diensten ook meer gelinkt zullen zijn aan deze certificeringsprogramma’s.’

Ook licht Van den Heuvel toe wat de transitie voor de markt betekent: ‘Secura bouwt voort op de naam en faam van Madison Gurkha, zij het dat Secura een breder pakket aan diensten biedt. Madison Gurkha is in 2000 opgericht en heeft een enorm track-record op het gebied van ethical hacking en het zogenaamde ‘penetration testing’. Eerder dit jaar hebben we de adviesdiensten van het dochterbedrijf ITSX daar al aan toegevoegd, bijvoorbeeld het implementeren van ISO 27001 en edp-auditing. We willen een kenniscentrum zijn op het gebied van digitale security en onze diensten aanbieden in vier verschillende clusters: advies & auditing, security testing, security certificering en training & awareness. We leggen daarom veel nadruk op r&d; op kennisdeling en op training. Ons bestaande team van experts gaan we dan ook uitbreiden met medewerkers met additionele competenties.’

Over de grens

Secura kent nu twee vestigingen in ons land, één in Eindhoven en één in Amsterdam-Zuidoost. Bij de onderneming werken zo’n vijftig mensen. Het beveiligingsbedrijf is van plan in de toekomst ook de sprong te wagen naar het buitenland. ‘Security beperkt zich niet tot Nederland. Er valt veel te brengen en te halen door ook in het buitenland te werken. Nu doen we dat wel op projectbasis. Op termijn willen we ook buitenlandse vestigingen openen. Denk daarbij aan regio’s als het Verenigd Koninkrijk; Noord-Amerika; Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Geef ons een paar jaar de tijd en je zult zien waar we staan’, besluit de algemeen directeur.

Nieuw managementteam na overname ITSX

Na de overname van ITSX begin januari 2017 kreeg Madison Gurkha, nu Secura, een nieuw managementteam. Dirk Jan van den Heuvel trad daarbij aan als algemeen directeur. Van den Heuvel is oprichter van Collis en voormalig executive director/vicepresident bij Underwriter Laboratories.

In het team wordt Van Den Heuvel geflankeerd door Remco Huisman als commercieel directeur. Huisman was voor het aantreden van de nieuwe directie ook commercieel verantwoordelijk voor de organisatie. Ralph Moonen sluit aan als technisch directeur. Moonen op zijn beurt was eerder algemeen directeur van ITSX, een organisatie gespecialiseerd in it-security consultancy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-05T09:00:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.