Cyber Central bevordert cybersecurity-kennis

Dit artikel delen:

It-bedrijven Cisco, DearBytes, KPN en McAfee hebben Cyber Central opgericht. Die stichting biedt workshops om cybersecurity voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk maken. Dit moet er aan bijdragen dat medewerkers beter kunnen anticiperen op digitale dreigingen. Daarnaast willen de partijen informatie over securityincidenten en best practices met elkaar uitwisselen. Hiervoor wordt gezocht naar nieuwe partners.

Cyber Central is opgezet door de makers van IoT Academy, een stichting die sinds 2016 de ontwikkeling van internet of things in Nederland stimuleert. De stichting biedt workshops die deelnemers inzicht geeft op wat cybersecurity voor de organisatie betekent en welke positie het binnen de organisatie zou moeten hebben.

De stichting claimt voor elke doelgroep een andere workshop te bieden. Momenteel biedt het drie trainingen. Zo is er een niet-technische workshop voor bedrijven die concrete handvatten willen voor een professionele securitystrategie, een workshop met interactieve simulaties voor managers die willen ervaren wat de impact is van hun securitybeslissingen en een hack-workshop die it'ers onder leiding van ethische hackers door de ogen van een cybercrimineel laat kijken.

Cyber Central is gevestigd in het RDM Innovation Dock, de voormalige machinehal van de RDM-werf in Rotterdam. Dit omdat launching partner RDM Makerspace hier gevestigd is. Dat is een Rotterdamse stichting die startups en organisaties de mogelijkheid geeft om te experimenteren met nieuwe technologieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben er trots op dat wij hier ook aan meewerken en gewerkt hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-06T10:09:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.